Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya’da güzel şeyler oluyor

Konya’da güzel şeyler oluyor

Medeniyetler kavşağı, tarihi başkentlerden olan Konya’mız, 2016 yılı içerisinde güzel program ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. Dün Dedeman Otel’de yapılan İslam Ülkeleri Turizm Başkenti hazırlık toplantısı bunu gösterdi.

 

Yıllardır Konya’nın tanıtım eksikliğinden bahseder dururuz. Şehrimizi layıkıyla tanıtamadığımızdan bahseder bununla ilgili çeşitli öneriler sunarız. Ancak 2016 yılı içerisinde yapılacak olan program ve etkinliklerle bunu en güzel şekilde aşarak Konya’yı layık olduğu şekilde tanıtacağımıza eminim.

 

17 Nisan’da başlayacak olan bir seri programlar dahilinde kültür ve sanattan edebiyata, ekonomiden bilimsel toplantılara, konferanslara, ulusal ve uluslar arası seminerlere ev sahipliği yapacağımızın işareti olmuştur.

 

Konya’nın en büyük değeri hiç şüphe yok ki Hazreti Mevlana’dır. Ancak Hazreti Mevlana’nın yanı sıra diğer bir çok değerlerimizde bulunmaktadır. Ayrıca tarihi geçmişimiz, turizme değer katan eserlerimiz ile her konuda başkent olan bir il olduğumuzu herkese göstermeliyiz.

 

Konya İslam Ülkeleri Turizm Başkenti olarak tarihi bir fırsat ele geçirmiştir. Kudüs’ten emanet alacağı bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek 2017 yılında Medine’ye devredecektir. Bu zamana kadar geçen bir yıl içerisinde başta bütün İslam ülkeleri olmak üzere her ülkenin Konya’da yapılacak etkinliklerden haberi olacaktır.

 

İslam Ülkeleri Turizm Başkenti Konya broşürlerinin de Türkçenin yanı sıra İngilizce, Arapça ve Fransızca basılarak dünyanın dört bir tarafına dağıtılacak olması, bir çok bilim ve ilim adamının Konya’ya gelecek olması, parayla ölçülemeyecek kadar büyük bir değerdir. Emeği geçenleri kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR