Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya MÜSİAD liderliğe soyundu

Konya MÜSİAD liderliğe soyundu

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şubesi 1993 yılında  kentimize kazandırıldı. STK’ların önemi artık günümüzde tartışılmaz bir gerçektir. STK’lar ne kadar güçlü olursa o ülkede Demokraside ve hayat standartlarıda yüksek olur. Özellikle bu STK ekonomiye dönük bir kuruluşsa önemi daha da fazla artıyor. MÜSİAD Konya  Şubesinin ilimizde kurulmasıyla birlikte Türkiye’nin her köşesinden iş adamıyla bir araya gelen Konya  şubesinin Yönetim kurulu üyeleri ortak projeler ve yatırımlar yapmak içinde güç birliği yapıyorlar.

 

İlk başkanlığını Hüseyin Üzülmez’in yaptığı Konya MÜSİAD’da sırasıyla Hasan Angı, Ziya Özboyacı, Selçuk Öztürk, Aslan Korkmaz ve şimdi de Dr. Lütfi Şimşek 2013 yılından bu yana bu görevi yürütmektedir. MÜSAİD Şubeleri Türkiye’nin her ilinde kurulmuş durumda. MÜSİAD 40 farklı ülkede yaklaşık 100 irtibat noktasıyla 8000’den fazla üyeyi ve GSMH’ya yaklaşık 50 milyar dolar, ihracata ise 20 milyar dolar katkısı olan büyük bir kamu yararına çalışan STK’dır.

 

MÜSİAD  Konya kurulduğundan bu yana birleştirici, İstihdama katkı sağlayan ve toplumsal konulara duyarlı bir dernek olmuştur. Başkanlarının  geniş bir vizyona sahip olması, Konya ekonomisini ve sanayisini çok iyi bilmeleri sonucunda, ekonomiye rahatca yön vererek istihdam ve ihracatta patlamalar yaşanmaktadır.

 

Her geçen gün sanayicilerimizin bu derneğe ilgisinin arttığını görüyoruz. Ülkemiz ekonomisine büyük bir KDV girdisi sağlan Konya MÜSİAD, son yıllarda yaptığı çalışmalarla adından sıkca bahsettirmektedir. Son olarak İstanbul’da açılan MÜSİAD EXPO Fuarına 14 firmayla ve bin 250 metrekarelik bir alanla katılan Konya MÜSİAD, diğer illere fark atmıştır.

 

Sadece Konya’nın değil ülkemizin sayılı firmaları arasına giren kurumları bünyesinde taşıyan Konya MÜSİAD, her alanda olduğu gibi fuarcılıkta da önde gelmektedir. Fuarların sadece ekonomi ve sanyiyi tanıtmakla kalmadığı bilincinde olan Konya MÜSİAD; aynı zamanda da Konya’nın tanıtımına büyük katkılar sağlamaktadır.

 

Konya’nın sosyal ve ekonomik konuları ile ilgili olarak proje ve yatırımları da hayata geçirmeye çalışan Konya MÜSİAD; son olarak Konya-Kıbrıs havayolu ulaşımı konusunda büyük emek sarf etmektedir. Sadece emeği ve alınterini en iyi şekilde değerlendirmek için bir araya gelen Konya MÜSİAD üyeleri, barış ve huzur içerisinde çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR