Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

“Bende varım” diyebilmek

“Bende varım” diyebilmek

15 Temmuz hain askeri darbe girişiminden sonra oluşan milli ruh, ülkemizin ve bizim geleceğimiz için çok önemlidir. Vatan, bayrak ve demokrasi için sokaklara dökülen halkımız, geleceğimizin çok daha parlak ve kalıcı olacağının en güzel göstergesidir.

 

 

Bu ülkede her inançtan, her etnik kökenden, her ideolojiden iyi insanlar da var. Hem de tahmin ettiğimizden çok fazla. Kıymet görmese de işini iyi yapmaktan geri durmayan, kendi bulunduğu alanda ayrımcılığı ortadan kaldıran milyonlar var bu ülkede. Beraber yaşamayı, sorunları beraber çözmeyi, çoğulcu, özgürlükçü, demokrat, hukuktan yana ve barışçı, aynı zamanda başarılı olmayı yani liyakati en önemli değer kabul eden insanlar var ve onlar çoğunlukta.

 

İşte her kesimin erdemli, çalışkan, namuslu, dürüst, inanç, mezhep veya etnik köken gibi ideolojik kimlikleri öne almayan, bu ülkenin vatandaşı olma ortak paydasını yeterli gören insanların sesini yükseltmesi, “Ben de varım!” demesi gerek.

 

 

Bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin havasını teneffüs edenler olarak el birliğiyle bu ülkeyi kötülerin elinden kurtarabiliriz. Yaşadığımız bunca felaket, bunca huzursuzluk, bunca sıkıntı, hatta tahribattan sonra tek amacı bu ülkeye huzur getirmek olan insanlar olarak çoğulcu, eşit, özgür ve yaşanabilir bir ülke yapabiliriz.

 

 

İnanıyorum, çünkü dünya değer üretenlerin kazandığı bir istikamette yol alıyor. Umutluyum, çünkü etnik ve inanca dayalı birliktelikler, kimlikler giderek değerini yitiriyor ve insanlık ortak paydası genişliyor. İnanıyorum, çünkü insan, doğası gereği özgürlüğe, onura, mutluluğa yöneliyor.

 

Üzüntüde ve sevinçte ayrımcılık yapanlar, yani bir olay olduğunda kimliğine bakanlar değil, sırf insan ve bu ülkenin evladı olduğu için üzülenler veya sevinenler kazanacak. Çünkü en büyük ortak paydamız bu ülkenin evladı, bu yurdun insanı olmak. Tek aradığımız, hayırlı evlatların sahneye çıkmaları, mikrofonu ellerine alıp içimizdeki kötülere, “Yeter artık!” demeleri.

 

Şimdilerde hiçbir şey yapamıyorsanız bile etrafınızdaki demokrat ve liyakat sahibi insanlarla bir ruh halkası oluşturun. Bu potansiyeli görmemiz, korumamız gerekiyor.Zira, Türkiye için iyi, doğru ve güzel işler yapılacaksa, ancak bu temiz kalmayı başarmış, ayrımcılıktan, şiddetten, suçtan kendini uzak tutmuş insanlar eliyle yapılacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR