Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya hasret giderdi

Konya hasret giderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan on aylık bir aradan sonra yine Konya’ya gelerek Konyalılara seslenme fırsatı buldu. Kılıçarslan Şehir Meydanı olarak adı değiştirilen Şehir Meydanında büyük bir kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı, “bu Konya başka, bambaşka” diyerek, Konya’da olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Kapu Camii’sinde kıldığı Cuma namazının ardından restorasyonu tamamlanan ve dünyada örnek olarak gösterilen Bedesten Çarşısını da gezdi.

Bedesten’de  halkın ve esnafın yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, esnafla sohbet etti ve onlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Bu arada Kılıçarslan Şehir Meydanında günlerce süren hazırlık yerini beklemeye bırakmıştı.

Alaaddin Tepesi etrafı, Alaaddin Caddesi ve miting alanına çıkan bütün yollar  trafiği kapatılarak güvenlik çemberi altına alınırken, keskin nişancılarda yüksek katlı binalara yerleştirildi.

 

Yüzlerce polis barikatlar kurarken bir o kadarı da sivil olarak halkın arasındaydı. Açıkçası bu kadar güvenliğin arasından halkın Cumhurbaşkanını görmesinin oldukça zor olduğunu düşünüyordum. Ama görevliler öncekilerinin aksine oldukça esnek davrandılar. Ayrıca miting alanı çevresine yerleştirilwn dev ekranlar sayesinde oraya gelen herkes Cumhurbaşkanını görmek ve dinlemek fırsatı bulmuş oldu.

 

 

Valilik ziyaretinin ardından Kılıçarslan Şehir Meydanına hareket eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar alkışlarla destek vererek, bağrına basıp hasret giderdi. Erdoğan’da  aynı güler yüzüyle karşılık verdi, vatandaşları otobüsten selamlayarak herkese gülen yüzünü gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanında yaptığı konuşmasında yine birlik beraberlik vurgusu yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından  devletin birliği ve bütünlüğü uğruna şehitler verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 15 Temmuz hain girişiminin ardından Konya’nın üzerine düşeni yaptığını üzerine basa basa söyledi.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye’nin ilerlemesini ve yükselmesini istemeyenler tarafından yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikindi ezanının okunması üzerine konuşmasına kısa bir ara vermek zorunda kaldı.

 

Konya yine devletine ve liderine olan bağlılığını olanca haşmetiyle göstermiş oldu. Vatanın, devletin , birlik ve beraberliğin önemini ve vurgusunu bir kez daha herkese göstermiş oldu. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenen Konyalılar, büyük ve başka olduklarını yine gösterdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR