Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koltuğunu İnce’ye bırakmalı

Koltuğunu İnce’ye bırakmalı

Yaklaşık kırk gün süren seçim öncesi faaliyetlerin ardından 24 Haziran seçimleri de artık geride kaldı.Türk Milleti’nin büyük bir olgunlukla ve seçime gölge düşürmeyecek harekette bulunarak dünyaya örnek bir seçimi de yapmış oldu.

Kimse YSK’ya umut bağlamadı, kediler elektrik trafolarına girmedi ve vatandaşın özgür iradesi sandığa en doğru ve güvenilir bir şekilde yansıdı. Artık yarından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi Mecliste yemin etmesi ile yeni bir dönem başlayacak. Yeni dönemin ve Yeni Türkiye’nin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Konya yine her zamanki gibi demokrasiye olan bağlılığını gösterdi ve vatandaşlık görevini yerine getirdi. Sakin ve olaysız bir şekilde sona eren seçimlerin ardından sevinenler olduğu gibi üzülenler de oldu doğal olarak.

Bütün dünyanın hayranlıkla izlediği ve katılımın dünya ortalamasının çok üstünde olan seçimleri sadece bizler değil dünya bile hayranlıkla izledi. Artık kazanan kazandı ve kaybedenlerde kendi iç hesaplaşmalarına döndü. Şimdi daha güzel ve yaşanılabilir bir Türkiye için hepimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar destek olmalıyız.

24 Haziran seçim sonuçları Konya içinde pek bir sürpriz olmadı. Ak parti on milletvekili çıkararak biraz olsun düşüş yaşamasına rağmen birinci parti oldu. İttifak ortağı MHP iki milletvekili çıkararak hala ülkenin kilit partisi konumunda olduğunu gösterdi.

Esas büyük fırtına CHP’de yaşandı ve hala da yaşanmaktadır. İlk iki sırasını ithal vekillerle dolduran CHP, kendi düşüncelerinden birini Konya milletvekili olarak Gazi Meclis’e gönderememenin sıkıntısını yaşıyor ve daha da yaşayacak. Muharrem İnce’nin CHP’den daha fazla oy alması kurultay kazanının da kaynamasına sebep oldu.

Artık CHP Genel Başkanı ve dokuz seçimin mağlubu Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li seçmenin sesine kulak vermeli ve bir an önce koltuğunu devir etmelidir. Zaten bu gidişle o istemese bile birileri ince ince o koltuğu altından alacak. CHP’nin kurultay delegeleri başta Konya olmak üzere her tarafta imza toplamaya başladılar bile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR