Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Değişim başlıyor

Değişim başlıyor

24 Haziran seçimlerinin ardından Yeni Türkiye için önemli adımlar atılmaya başlanıyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin yemin etmesinin ardından oluşturulacak olan yeni kabine ile önümüzdeki dönemde sadece devletin kurum ve kurallarıyla yeniden yapılanması değil, aynı şekilde teamüllerinin ve alışkanlıklarının da değişeceği bir sürece giriyoruz. Alıştığımız siyaset yapma biçimi de önümüzdeki yıllarda değişecek.

Şimdiye kadar yaşanan bürokratik oligarşiden ve yönetimin çift başlılığından çok çeken Türkiye, yeni sistem ile önünü açarak hızlı bir çıkış ivmesi kazanmak için sabırsızlanmaktadır. Bilindiği gibi Türkiye’nin önemli hedefleri var. Bu hedefleri karşılamak alışıldık ve bildik yollarla olmanın yanında çok iddialı çıkışları gerektiriyor. Bunun içinde önümüzdeki dönem her alanda atılım yapılacak  bir dönem olacaktır.

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistem ile yükseliş ivmesine kavuşacak olan Türkiye’de, siyasi partiler şimdiden yerel seçim çalışmalarına da başladılar. Ancak yerel seçimler öncesinde özellikle Ak Parti’de büyük değişimler yaşanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş ile birlikte Türkiye’de devletin yeniden yapılanacağı bir sürece girilmiştir. Bunun  yasal altyapısının hazırlanması, bazı kurumların yeniden yapılanması bir dönemi başlayacaktır. Devletteki yeniden yapılanmanın yanı sıra 18 Ağustos’da düzenlenecek olağan genel kurulda Ak Parti’nin de yeniden şekilleneceği bir gerçektir.

95 yıllık yönetim sisteminin değiştiği 24 Haziran seçimlerinin ardından siyasette yeniden yapılanma,ekonomide, siyaset ve dış politikada istikrar artarak devam edecektir.Türkiye’nin her alanda yapacağı atılım sürecine vatandaşlar olarak ta destekçi olmamız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR