Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kılıçdaroğlu’na alışmalıyız

Kılıçdaroğlu’na alışmalıyız

1 Kasım seçimleri sonucunda yüzde 25.3 oy alarak ana muhalefet görevine devam edecek olan CHP’de her ne kadar parti içi muhalefet kazan kaldırmaya çalışsa da, Kılıçdaroğlu ile devam kararına alışmalıyız.

7 Haziran seçim sonuçlarına göre yüzde 0.4 oranında oyunu artıran ve 132 olan milletvekili sayısını 134’e çıkartan CHP’de yaşanan parti içi sıkıntılar, günden güne artarak devam ediyor.Partinin yüzünü sağa çevirmesi, bir çok seçim geçmesine rağmen oy oranında hissedilir bir artış olmaması üzerine başlayan parti içi muhalefet kurultaya kadar da devam edecek gibi.

Muharrem İnce, Mustafa Balbay ve Umut Oran’ın genel başkanlık için adaylıklarını açıklamalarına rağmen, görülen o ki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun oturduğu o koltuktan kalkabilme ihtimali yok gibi. Parti genel merkezinde yaşanan genel başkan krizi maalesef Anadolu’da yeterince ilgi görmüyor.

Anadolu’da bulunan teşkilat mensupları şimdilik açıkca söylememelerine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek kararındalar. Aday olan isimlerin çeşitli şaibeleri olmaları, partinin ilerlemesi konusunda yeterince vizyon sahibi olmamaları gibi nedenlerden dolayı Kılıçdaroğlu, olacak bir kurultayda yeniden genel başkan olur gibi geliyor.

Bu kadar eleştiri ve genel başkan adayının bol olduğu bir kurultaydan da Kılıçdaroğlu galip çıkması halinde artık kimse onu oturduğu koltuktan bir daha kaldıramaz. Bana göre de Kılıçdaroğlu olacak bir kurultaydan eli güçlenmiş olarak çıkacaktır. Ana muhalefet görevine de devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR