Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kıbrıs’a uçak seferleri başlatılmalı

Kıbrıs’a uçak seferleri başlatılmalı

30 Mayıs 2016 tarihinde yapılması planlanan ve daha sonra ertelendiği  açıklanan Tahran-Konya uçak seferlerinin ardından şimdi de Konya-Girne arasında uçak seferlerinin hayata geçirilmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı.

 

Konu ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda Konya’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, THY Konya şubesi, Konya’daki seyahat acentelerinin ve otellerin temsilcileri katıldı. Geçtiğimiz günlerde  STK temsilcileri ve turizm işletmecileri olarak Kıbrıs’a bir gezi düzenlendiği, burada Kıbrıs Hükümeti ile geniş çapta toplantılar yapıldığı ve konulacak uçak seferleri ile ikili ekonomik ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

 

Toplantıya katılanların ortak görüşü, Girne- Konya uçak seferlerinin biran önce başlaması yönünde. Ancak, burada en büyük iş  yine Konyalı sanayicilere ve hemşerilerimize düşmektedir. Çünkü THY ticari bir kuruluştur ve sefer koyacağı hatta, yolcu yoğunluğunu önceden fizibilite ederek öyle hareket eder.

 

Kıbrıs ile bir çok bağımızın olduğu herkesçe malumdur. Özellikle 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Konya ve çevresinden bir çok köy buraya göç etmiş ve burada yaşamaya başlamıştır. Akdeniz’in bu şirin adasının hangi köşesine giderseniz gidin, mutlaka kendini Konyalı olarak tanımlayan birisini görürsünüz.

 

Kıbrıs turizm cenneti olarak tanınmaktadır. Ancak aynı zamanda ekonomi ve sanayide de önemli kıpırdanışlar vardır. Kıbrıs pazarına Konyalılar olarak girmek için  sanayicisinden, bürokratına, öğrencisinden Konyalılara kadar herkese görev düşmektedir.

 

Konulmasını gönülden arzu ettiğimiz uçak seferlerinin devam etmesi için yukarıda zikrettiğim kişi ve kuruluşlar elele vererek birlikte hareket etmelidir. Sanayiciler bayi toplantısını burada yapmalı, okullar Kıbrıs’a geziler düzenlemeli ve seyahat acenteleri 2 veya 3 günlük hesaplı gezi organize etmelidir.

 

Anadolu’nun ortasında yer alan şehrimiz, Kıbrıs’tan gelecek misafirlere de ev sahipliği yaparak onların gezilerini de organize edebilmelidir. Artık günümüzde seyahat alışkanlığı büyük ölçüde gelişmiştir. Bundan insanlarımızın faydalanması için konulmasını arzu ettiğimiz uçak seferlerine hepimiz sahip çıkmalıyız. Yoksa Tahran uçak seferlerine dönebilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi