Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Keşke…..

Keşke…..

Günlerdir devam eden siyasi bir olay nihayet sonlandı. Yolsuzlukla suçlanan ve Yüce Divana gitmeleri konusunda oylanan dört eski bakan nihayet siyaseten aklandı. Siyaseten aklandı diyoruz, ama keşke hukuk önünde aklansalardı daha iyi olurdu.

Yüce Meclis’teki oylamanın ardından aklanan dört eski bakan, keşke kamu vicdanında da aklansalardı. Çünkü hala kamunun aklı “keşke” ler üzerinde durmaktadır. Daha önce istifaları alınan bu dört eski bakan artık aklanmış durumdadır.

Şimdi burada şu kadar vekil oy kullandı, şu kadar vekil oy kullanmadı, yok şu partililer “evet” dedi, yok şu partililer “hayır” dedi gibi bir süreç içerisine girmeyeceğim. Sonuçta kitlesel olarak bu dört bakan aklandı işte.

Ancak bu oylamanın yankıları daha uzun bir süre daha devam edeceğe benziyor. İktidar partisi iş bitti diye düşünürken, muhalefet partileri işi daha çok uzatacağa benziyorlar. Vatandaşın gözünde ise söz konusu olay hala bir belirsizlik içerisinde. Yazımında başında belirttiğim gibi bu dört eski bakan hukukende aklansalardı da bu polemikler olmasaydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR