Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kadın, hayatın yarısıdır

Kadın, hayatın yarısıdır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü daha geride bıraktık. Bir sürü toplantılar yapıldı, kadınlarla ilgili konferans ve açıklamalar yapıldı. Kadına değer verilmesi ve önemsenmesi konusunda koca koca adamlar demeçler verdi.

Bütün bu demeçlerde bahsedilen şeyler ise, kadın çiçektir, kelebektir, aşktır, kadın en değerli varlığımızdır falan denildi. Yani kadınlarımızı pohpohlamak adına ne denmesi gerekirse denildi anlayacağınız.

Ama çıkıpta biri diyemedi. Kadın aslında hayatın diğer yarısıdır. Kadın yaşamın ta kendisidir. Kadın akıldır, namustur, vekildir ve de bakandır diyemedi. Kadınla ilgili klişe lafların ardına sığınarak, çiçektir böcektir falan denilip günü kurtarmaya çalıştılar.

Ama şurası bilinmelidir ki, kadın anadır, kadın bu ülkenin geleceğini kurtaracak insanları yetiştiren bir kutsal varlıktır.Kadın çocuğuna sahip çıkacak, onu vatan ve millet aşkıyla büyütecek, devletine sahip çıkacaktır.

Kadın, hayatın gerçeğidir. Devleti meydana getiren çekirdek yapının gerçek mimarıdır. Yetiştirdiği çocuklar ile ülkenin geleceğini şekillendirendir. Zamanında ülkenin geleceğini ve bağımsızlığını erkekle beraber gerçekleştiren kadın, bunu her zaman yapmaya muktedirdir.

Bu vesiledirki hep karşı çıkmışımdır şu günlere bu günler küçültür diye ama herkes bu işe çok alışmış bende bu vesile Türk Kadınını bu gün değil hergün Tebrik ediyorum….Onlar terdir,emektir,gerçektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR