Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mehmet Babaoğlu farkı

Mehmet Babaoğlu farkı

Konya için sıcak saatlerin yaşandığı günlere girdik. Aday adayları çalışmalarını hızlandırırken, halkla daha çok iç içe olup kendilerini anlatmaya başladılar.

200’den fazla adayın çıktığı AK Parti aday adayları arasından halkın tanıdığı ve taktir ettiği yada Konya adına faydalı olacağına inandığı belki de çok az isim vardır. İşte bu isimlerden biri de Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’dur.

28 Ekim 2011'de Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na atanan Mehmet Babaoğlu görevde kaldığı süre içerisinde Konya adına yaptığı başarılı ve en önemlisi faydalı işlerle herkesin taktirini kazandı.

Haziran 2006’da Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne profesör olarak atanması ile başlayan macerası Mehmet Babaoğlu’nu bugünlere kadar getirdi.

2002-2004 yıllarında Selçuk Üniversitesi Konya Teknokenti kurucu istişare kurulunda yer alarak Konya Teknokenti'nin kurulmasına öncülük eden, 2005-2010 arası S.Ü Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SÜADEK) ve Stratejik Planlama Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten, Üniversite’nin Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olması için öz değerlendirme raporunun hazırlanmasına katkı yapan Mehmet Babaoğlu Hoca, iş yaşamında başarıları saymakla bitmez. Ama ben genede kısa bir pasaj sunalım size;

‘’2005-2009 yılları arasında Konya İl Özel İdaresi’nin danışmanlığını yaparak, kırsal alanda yoksul kesimin gelir seviyesinin artırılması amacıyla programlar hazırladı ve koordine etti. 2007-2009 yıllarında Konya Valiliği KOP Tarım Eylem Planı önerisinin hazırlanması amacıyla koordinatörlük görevini yürüttü. Mevlana Kalkınma Ajansı kuruluş çalışmalarına ve Ön Bölgesel Gelişme Raporu'na katkıda sağladı. California Üniversitesi- Berkeley'den Prof. Dr. Norman Terry, İngiltere Nottingham Üniversitesi’nden Dr. Mike Davey, Almanya Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Michael Wink ile akademik işbirliği yapmış veya yapmakta, Erasmus Programları aracılığıyla çeşitli AB ülkeleriyle işbirliği içindedir. Erasmus programı çerçevesinde öğrencilere “EU Common Agricultural Policy and Turkey” adlı dersi verdi. 2009-2011 yılları arası Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevini yürüttü. 28 Ekim 2011'de Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na atandı.

Amaç Konya’ya hizmet edecek olan vekil adaylarını seçmek ise Mehmet Babaoğlu bugüne kadar yaptıkları ile bence bu seçim için en güçlü adaylardan bir tanesidir. Babaoğlu Hoca’nın, sadece basın mensupları arasında tanınıp sevildiği için böyle düşündüğümüzü sanmayın…

Konyalı vatandaşlar arasında da çok sevilip hizmetlerinin taktir edildiğini biliyorum. 7 Haziran 2015 tarihinde Konya için hizmet edecek vekilleri seçecek ise bu görev için en güçlü adaylardan bir tanesidir Mehmet Babaoğlu Hoca…

Yolun açık, Şansın bol olsun Hoca

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR