Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İzdivaç programları

İzdivaç programları

Hafta içi gündüz evde olup da televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarını seyretmeyen yoktur gibi. Bazıları şimdi ben seyretmiyorum dese de, siz seyretmeseniz bile eşiniz,anneniz veya çocuklarınız seyrediyordur.

 

Nedense televizyonların gündüz kuşağında yayınlanan izdivaç programları pek bir rağbet görmektedir. Ahı gitmiş vahı kalmış kadınlı erkekli bir çok kişinin karşılıklı oturduğu, acaba ünlü olabilir miyim diye düşündüğü, kendisine uygun bir eş arayan bu zavallılar maalesef evimizin içinde.

Saatlerce süren ve  kadınlı erkekli düzeysiz sözlerle bezenmiş oyun havaları eşliğinde kalça sallayanların sergilendiği televizyon kanallarındaki bu programlar yürekler acısı halimizi de ortaya koymaktadır.

Boşanmalar neden bu kadar çok arttı diye düşünenler bu programları seyretsinler yeter. Böyle programlarda yapılan evliliklerin sonu doğruca aile mahkemelerine çıkar. Kendilerini saklayarak yapılan evlilikler ve birkaç günde verilen kararlar ne derecede sağlıklı olur siz karar verin.

 

Siz böyle programları seyretmiyor olabilirsiniz ancak ergenlik çağındaki çocuklarınıza da bu programları seyrettirmeyiniz. Kültür, gelenek, anane ve dinimize uygun olmayan bu tür programlar aile yapımızı en azından zedeleyecektir.

 

Maalesef bu tür programlar büyük rayting almakta ve bu tür programları sunanlar büyük paralarla kanaldan kanala transfer olmaktadır. Yozlaşmamızın, kültürel erozyona uğramamızın en doğru kanıtlarından biridir. Gelecek nesillerin aydınlık ve güzel ufuklara yol alabilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR