Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İyi Parti

İyi Parti

Siyasi gündemimizin en çok konuşulan partileri hiç şüphe yok ki, Ak Parti, MHP ve İyi Parti’dir. Son günlerde HDP’li Demirtaş’ın eş başkan olmayacağı siyasi kulislerde  konuşulursa da Konya’da HDP pek konuşulmaz.

Ak Parti’nin çalışmaları yeni İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte tam gaz çalışmaya devam ediliyor. İlçe kongrelerini de tamamlayan Ak Parti, yönetim olarak sahalara inmiş durumda. Halkın arasına giren Ak Partili yöneticiler, 2019 hazırlıklarına devam ediyor.

Başkanı kim olacak, yönetim kimlerden oluşacak diye çokca konuşulan İyi Parti, Avukat Orhan Tulukçu’nun il başkanı olması ile çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İyi Parti İl Başkanı Orhan Tulukcu’yu biraz dinleme fırsatımız oldu.

Bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Tulukcu ile çayımızı içerken bazı konularda partisinin düşüncelerini de öğrenme fırsatımız oldu. Öncelikle Başkan Tulukcu’yu heyecanlı gördüğümü söyleyebilirim.

İhsaniye Mahallesinde bulunan İl Başkanlığı binasına yerleşmeye çalışan İyi Parti, aynı zamanda 31 ilçedeki yapılanmasına da son hızla devam ettiğini öğrendik. İl Yönetim kurulunda MHP’den tanıdığımız bir çok ismin yer aldığı İyi Parti’nin ne yapacağını önümüzdeki seçimlerde göreceğiz.

İyi Parti’de sadece MHP kökenli kişilerin olmadığını ANAP’lıların, DYP’lilerin, DP’lilerin ve bundan önceki partisine küsmüş veya kırılmış isimlerinde bu yeni oluşumda yer aldığını görüyoruz.

İyi Parti hakkında bir şey söylemek için çok erken olduğu düşüncesindeyim. İyi Parti’nin Konya’da neler yapıp yapamayacağını bu yönetimin çalışmasına bakarak karar verebiliriz. Yeni bir oluşumun sıkıntılarını bilen eski siyasilerin yer aldığı İyi Parti yönetimi, Türkiye’de parti yapılanmasından daha çok lidere oy verildiğini de çok iyi bilmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR