Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İttifak çalışmaları

İttifak çalışmaları

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için en iyi adayı belirlemek için çalışan siyasi partiler, en çok belediye başkanlığını almak için çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

Özellikle otuz büyükşehir için en iyi ve kaliteli aday bulmaya çalışan siyasi partiler, diğer il ve ilçeler içinde aday belirleme kriterlerini açıkladılar. Halkın içinden ve halkın sevdiği aday bulmak için çalışan partiler, yerel seçimlerde ipi en önde göğüslemek için çalışmaktadır.

24 Haziran seçimlerine ittifak içinde giren Ak Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde de ittifak yapılması ise gündemin bir diğer konusudur. İttifak çalışmalarının devam ettiği bu günlerde  Ak Parti’nin 3 büyük şehirde MHP’nin desteğini istemesi, MHP’nin ise ülke genelinde bunu bir ittifaka dönüştürme çabası konuşuluyor.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi gerektiği yönünde  çalışmalar yapan her iki partinin kurmayları ittifakın devamı için çalışıyor. Ak parti’nin bütün seçim bölgelerinde aday çıkartacağını açıklamasının ardından, MHP’nin görüşü önem kazanmaktadır.

24 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Ankara, İstanbul ve İzmir’de belediye başkanlığını almak için Ak parti’nin MHP’ye ihtiyacı olduğu kesindir. Devlet Bahçeli’nin İstanbul için aday çıkartmayacağını ilan etmesinin ardından ittifak hayata geçiriliyor mu görüşü hakim olmuştur.

MHP’nin İstanbul’da Ak Parti’yi destekleyecek görüşünü ortaya çıkartan bu kararın ardından, MHP’nin de Manisa ve Adana’da belediye başkanlıklarını alması için fırsat olarak değerlendireceği konuşuluyor. MHP kıl payı belediye başkanlığını kaybettiği illerde Ak Parti’ye ihtiyacı vardır.

Muhalefet partilerinden CHP’nin İyi Parti ile ittifak arayışı içinde olduğu ve bu ittifaka HDP’yi de katmak istediğini basından öğreniyoruz. Mart 2019 yerel seçimlerden önce ittifak hesaplarının sık sık gündeme geleceği ve dengelerin buna göre değişeceği de bir gerçektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR