Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İstanbul için var da, bize yok mu?

İstanbul için var da, bize yok mu?

23 Haziran İstanbul yenileme seçimi yapıldı ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu oylarını artırarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım da çok başarılı bir seçim süreci geçirmesine rağmen başarılı olamadı.

Artık seçimler bitti, seçimlerin tozu ve dumanından bir an önce kurtulmak, İstanbul için, İstanbullu için, tüm Türkiye'ye de örnek olacak şekilde  seçim öncesinde ortaya atılan projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir.

İsterseniz seçim vaatlerini şöyle bir hatırlayalım. Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri: İstanbullu'lara verilen sosyal yardımları mümkün olduğunca artıracağız. 4+1 formülüyle İstanbul'da pahalılığı gerileteceğiz. İstanbullu'nun gıdaya harcadığı, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Bunlar İstanbullu'ya göreceksiniz çok rahat nefes aldıracak.

Yeni bebeği olan bir anne çocuğu 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan çocuğuyla beraber ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Çocuklar 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek. Öğrencilerin 85 lira olan kartını 50 liraya indirdik. Sadece öğrencilerin değil 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan yüzde 40 indirimli faydalanacak. Resmi dini ve milli bayramlarda toplu taşıma tüm halkımıza ücretsiz olacak. Sudan hanelere yüzde 40 ortalama indirim yapacağız. 5 yılın sonunda altyapı çalışmalarını tamamladığımızda İstanbullu artık musluktan temiz su içebilecek

25 bin insana doğrudan istihdam oluşturacağız. Bölgesel istihdam ofislerini kuracağız. İş arayan ile işvereni buluşturacağız. Eğitim sorununa odaklanacağız. İstanbul'u kent enstitüleri ile tanıştıracağız. Girişimciliği destekleyeceğiz. İstanbul tanıtım ve yatırım ajansını kuracağız. Üretim ekonomisini yeniden canlandıracağız. En az 200 bin kişiye 5 yıl içerisinde iş bulacağız. Belediye olarak İstanbul'daki organize sanayi bölgelerinde 5 adet işçi sağlığı ve mesleki hastalıkları tıp merkezi açacağız

Binali Yıldırımın vaatleri ise: Su faturalarına yüzde 46 indirim yaptığımız gibi İstanbul'da doğalgaza yüzde 10 indirim yapacağız. Dar gelirliye elektrikte 80, doğalgazda 50 lira destek vereceğiz. Su ve doğalgaz abonelerinin daha önce ödediği 'açma-kapama' ücreti kaldırılacak.

İGDAŞ ve İSKİ'ye olan borçlardan gecikme zammı ve cezası alınmayacak. İSPARK ilk 1 saat için ücretsiz olacak. Her yıl 25 bin engelli aileye belediye kamplarında 1 hafta tatil imkanı verilecek. Ev kadınlarının yaptığı el işlerine 1000 liraya kadar destek verilecek.

Yeni evlenen çiftlere de destek verilecek. Her çifte 8 bin lira düğün yardımı yapılacak, düğünler için belediye sosyal tesisleri kullanılacak. Toplu taşıma öğretmenlere ücretsiz olacak. Üniversite öğrencilerine 10 GB internet desteği sağlanacak. Tüm öğrencilere müze ve şehir tiyatroları ücretsiz olacak.Üniversiteye hazırlanan gençlere de aylık ulaşım 40 lira olacak. Amatör spor kulüplerine 100 biner lira destek verilecek. Her yıl 100 bin İstanbulluya iş bulacağız. Üniversite öğrencilerine iş öncesi staj imkanları sağlanacak. Ayrıca İstanbul ulaşımı için akıllı kavşaklar, tüneller, yapılacak. Evlerin çatılarından güneş enerjisi projesi hayata geçirilecek.

Birbirinden güzel ve insanlarımız için faydalı olan bu projeler sadece İstanbul için hayata geçirilmemelidir. Ak Parti’ye yüzde 70’lerin üzerinde teveccüh gösteren Konya ve Konyalılarda bu projelerden hakkını almalıdır. İstanbul için gerçekleştirilebilen bu vaatler neden Konya ve Konyalılar için hayata geçirilemiyor. Bizim suçumuz ne? Yüzde 70’lerin üzerinde oy vermek mi Konyalıların kabahati?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR