Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Herkes aklını başına toplamalı

Herkes aklını başına toplamalı

7 Haziran seçimlerinin ardından birinci parti olarak iktidarı kurma görevi kendisine  verilen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için koalisyon çalışmalarında son haftaya girildi.

Seçimin hemen ardından koalisyona kapılarını kapatan MHP’nin ardından CHP ile yapılan uzun soluklu koalisyon görüşmelerinin olumsuz çıkması sonucu, şimdi herkes acaba erken seçim olacak mı diye konuşmaya başladı.

Aslında ülkenin bir erken seçime değil güçlü bir koalisyona ihtiyacı vardır. Tüm partiler kendilerine ait “kırmızı çizgileri” bir kenara bırakarak veya bu çizgileri yumuşatarak, aynı zamanda ülkemizin menfaatini düşünerek asgari müşterekte birleşerek ülkeyi hükümetsiz bırakmamalıdır.

 

Ülke menfaati olunca egoları, kaprisleri ve kırmızı plaka sevdalarını bir kenara bırakarak yeni bir hükümet için çalışmalıdır.  Aksi taktirde yapılacak yeni bir seçim ülkeyi ekonomik yönden sarsacak ve kapris yapanlarda sandığa gömülecektir, tüm siyasi partiler aklı selim parti olmaya, mantıklı düşünmeye ve ülkeyi bir an evvel hükümete kavuşturmaya davet ediyoruz.

Şurası hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, Türkiye kimsenin kaprislerinin siyasi istikbalinin oyuncağı değildir. İçte ve dışta bu kadar sorun varken, terör belası caddemize kadar gelmişken, ekonomi bu kadar daralmışken herkes aklını başına toplamalıdır.

Erken bir seçimin ülke ekonomisine vereceği zararı en çok siyasiler bilmelidir. Zaten 8 Haziran’dan bu yana zar zor dönen ekonominin çarkları artık neredeyse dönmez duruma gelebilir. Etrafımızda bu kadar olumsuzluklar var iken, yeniden erken bir seçime gidilmesi halinde bunun  zararını hem toplum hem de  siyasiler  çekerler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR