Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Halk TBMM’yi izliyor

Halk TBMM’yi izliyor

7 Haziran seçimlerinde kimseye tek başına iktidar olma izni vermeyen halkımız, şimdi TBMM’de yaşanan koalisyon çalışmaları ve konuşmalarını büyük bir dikkatle izliyor ve dinliyor.

Milletvekillerinin yemin etmesinin ardından yaşanan Meclis Başkanlığı seçimi, gerginlikten uzak keyifle izlenen demokrasi ve parlamenter sistemin gerekleri halini aldı. Halkımız Meclis Başkanının seçimi ile koalisyonu ayrı tuttuğunu burada gösterdi.

Vatandaşın tek dileği, meclis başkanının bir an önce seçilmesi ve ardından koalisyon çalışmalarına hız verilmesi. Siyasetçilerimiz hem seçim öncesi hem de seçim propagandaları sırasında birbirlerine karşı, öyle acımasız, öyle seviyesiz ve hakaret dolu söylemlerde bulundurlar ki, şimdi birbirlerinin yüzüne bakmak zorundalar. Kirli söylemlerini herkes halının altına süpürmek, tekrar cebine sokmak, denize atmak vs zorunda. 
 
Birçok koalisyon seçeneği var. Bu seçenekleri değerlendirip, ülke yararına en uygun olanı kurmak zorundalar. En azından ve en kötü ihtimalle en az iki sene bu ülkeyi nefes aldırıp yeni bir seçim ortamına hazırlayıncaya kadar bir uzlaşı hükümeti kurulmak zorundadır. Eğer partiler uzun adamın beklediği gibi uzlaşamazlarsa, bu ülke tekrar bir seçimi kaldıramaz. Ülke kaynakları çar çur edilemez. Bunun en büyük vebali başta uzun adam olmak üzere herkesindir. Bu milletin elleri iki yakalarından inmez. Vatandaş bütün bunların bilinci içerisinde sizleri izliyor sayın milletvekilleri haberiniz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR