Gençlik ve siyaset
Hafta sonu yapılacak olan genel seçimlerde yaklaşık bir milyonu geçkin genç ilk defa sandıkla ve oy verme işlemi ile karşı karşıya kalacak. 18 yaşından yukarıya olan bu gençlerin siyasetle arası nasıl, aslında bu irdelenmesi gereken bir konu.
Özellikle üniversite gençliğinin siyasetle ilgilenmesi gerektiğine inanıyorum. Ama bu siyaset bölücülük içermemelidir. Bu siyaset insanlar arasında ayrımcılığa yol açmamalıdır. Gençler kendi düşüncelerine göre filizlenen fikirleri doğrultusunda bir partiye oylarını vermelidir.
Elbette herkes siyasetle ilgilenmek zorunda değil ama eğer birileri bununla ilgileniyorsa ve kendilerini bu şekilde ifade edip rahatlamak, mutlu olmak istiyorlarsa önlerine engel koymak çok anlamsız. Üniversite öğrencisi düşünce fikir üretir, bu fikirlerin arasında siyasi fikirler de olabilir.
Düşünürsek ülkenin daha ileriye gidebilmesi için üniversitelerin ve öğrencilerinin katkı sunması elzemdir. Bu sayede ülkemiz sorunlarına bir çözüm yolu bulabilir. Yıllardır siyasetin içinde olup da ülkesine doğru düzgün bir katkı sunamamış siyasilerin var olduğu düşünüldüğünde ülkemizin gençlere olan ihtiyacı daha iyi anlaşılacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.