Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

En renkli siyasetçi Devlet Bahçeli

En renkli siyasetçi Devlet Bahçeli

En renkli siyasetçi Devlet Bahçeli

6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı görevini üstlenen Devlet Bahçeli o günden bu yana gerek verdiği söylemlerle ve gerekse de yaptığı hareketlerle Türkiye’nin en renkli siyasetçisi olduğunu göstermiştir.

Şöyle bir hafızamızı yoklayacak olursak Ahmet Necdet Sezer’in görev süresi dolunca TBMM Cumhurbaşkanı seçimine gitmişti. Recep Tayyip Erdoğan, ‘kardeşim’ dediği Abdullah Gül’ün

Cumhurbaşkanı adayı olarak elini kaldırmıştı.

Ancak Meclis çoğunluğuna rağmen Gül seçilemedi. Olayları, gerilimi hatırlarsınız! 367 diye bir rakam ortaya atıldı. CHP ve diğerleri meclise girmeyince karabulutlar çıktı ortaya. Ak Parti seçime gitti, ancak 367 yakalanamamıştı. Bir anahtar gerekiyordu. Seçim gecesi Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendi adaylarını çıkarıp, meclise gideceklerini açıkladı. Böylece Meclis üzerindeki ulutlar dağılmıştı.

İlk başlarda Devlet Bahçeli’nin MHP’si AK Partiye muhalefet ediyordu. FETÖ’nün planlarının önünü açan anayasa değişikliğine en sert tepkiyi koydu. FETÖ’ye açık tavır aldı. Kınandı, ağır eleştiriler aldı. Barış sürecinde de Ak parti ile MHP   karşı karşıya geldi.

MHP, Ak Parti ile aynı yola hain FETÖ darbesiyle girdi. Darbeye en net tavrı Devlet Bahçeli koymuştu. Yenikapı ruhu, Türkiye’nin önünü açan birliğin temelini oluşturdu. O günden sonra kimilerine göre ‘Saray’ın değneği” bir kesime göreyse “Devlet”in kurtarıcısıydı Devlet Bahçeli.

Devlet Bahçeli’nin kendine has  bazen gülümseten, bazen şimşekleri çakan özellikleri vardı. Bahçeli’yi yakından tanıyanlar bilirler devlet meselesiyle ilgili açıklama yaparken, baş kaynağı Yusuf Has Hacib’in “Kutadgu Bilg” adlı eseridir. Çok sık atıf yapar. Bahçeli’nin en renkli olduğu alan ise kişisel zevkleri, beğenileri ve günlük yaşama dair renkli tepkileridir.

Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan “Yenikapı” birlikteliğinin ardından kişisel özellikleri medyada daha çok yer almaya başladı. En çok ilgiyi şüphesiz klasik otomobil tutkusu görmektedir. Kendi tasarım yüzükleri, tesbih merakı, Ferdi Tayfur ilgisi bütün herkesce bilinmektedir.

“Söz konusu devlet olunca gerisi teferruattır” diyerek devletin ve milletin önünün açılması için iktidar partisine destek veren Bahçeli, parti içinden bazı kopmalara rağmen MHP’yi hala dimdik ve ayakta tutmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR