Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İtfaiye her zaman hazır

İtfaiye her zaman hazır

İtfaiye her zaman hazır

İtfaiye Haftası, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak ya da artırmak amacıyla her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanmaktadır. İtfaiyeciliğin manevi motivasyonu yüksek bir meslek olduğuna hepimiz hemfikirizdir.

İtfaiyecilik mesleği  ter akıtırken hissedilen maneviyat çok yüksek, itfaiyecilik kutsal bir meslek. İtfaiyeciler zorda olana, darda kalana Hızır gibi yetişiyor. En zor, en çaresiz anda uzanan el olmak için, nefes nefese kalıp can kurtarmak için, canını ortaya koyanların mesleğidir.

Halkımız tarafından İtfaiyenin genellikle yangın söndüren bir teşkilat olarak bilinmektedir.

Aslında yangın dâhil tüm olaylarda önce kurtarma yapılır sonra yangın söndürülür. Söndürmenin yanında afet, sel, su baskını gibi durumlarda arama-kurtarma faaliyetleri de itfaiye çalışanları tarafından yürütülür.

Aslında itfaiyeciler 24 saat halkın emrinde olan itfaiye çalışanları büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiye  çalışanları, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup, onlara siper olmaktadır. Bununla birlikte itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olup beraberinde büyük sorumluluklar getirmektedir.

Bu yıl 305. kuruluş yıldönümünü kutlayan itfaiye teşkilatı, kurulduğu günden bu yana fedakarca çalışmaları ile halkımızın da takdirini kazanmıştır. Tulumbacılar’dan günümüze çeşitli dönüşümler geçirerek gelen itfaiyecilik, en çaresiz kalınan anlarda uzanan yardım eli olması bakımından kutsal meslekler arasında gösteriliyor.

İtfaiye olaylarına müdahalenin yanı sıra bu durumların oluşmasını engellemek için icra edilmesi gerekli faaliyetler de mesleğin  bir diğer unsurudur. Bu çerçevede eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir.. İtfaiye olaylarına bütünsel açıdan bakıp her aşamada olası zararları azaltmak için çalışmalar yürütülmekte ve vatandaşın rahatı ve güveni için her şey yapılmaktadır.

İtfaiye çalışanlarının 305. kuruluş yıldönümünü kutlar, hayatlarını kaybeden itfaiyecilere Allah’tan rahmet, kalanlarına da sağlıklar dilerim. İtfaiyecilerin her an göreve hazır oldukları bilinci altında hepimiz rahat uyumaktadır. Teşekkürler İtfaiye teşkilatı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR