Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Eleştirilmeyi sevmiyoruz!

Eleştirilmeyi sevmiyoruz!

Nedense insanlarda büyük bir “benlik” duygusu oluşmuş. Yaptığı, söylediği ve düşündüğü her şeyi en doğru biliyor ve bunların eleştirilmesine kesinlikle müsaade etmiyor. Eleştiri yapacak olursanız, sizden kötüsü de olmuyor.

Artık ne eleştiriye geliyoruz ne de eleştiriye açık birisiyiz. Biz başkalarını ulu orta eleştirirken bir şey yok, ama  eleştiri okları kendimize yöneldiği an adeta kıyamet kopuyor.İnsanlarda bir surat, bir terslik ki sormayın gitsin.

Ailemizden başlayarak, ilçemiz, ilimiz ve ülkemizi yönetenlerde bile hep aynı benlik duygusu var olmaktadır. Herkes her şeyi iyi yaptığını söylüyor ama yine de yanlış yapılan şeyler nedense daha fazla.

Devamlı olarak iyi şeyler yapılıyorsa bu sıkıntılar neden yaşanıyor. Bunların sorumlusu kim. İyi şeyleri herkes sahipleniyor ama yanlış şeyleri kimse sahiplenmiyor. Tramvayda diz dize oturmayı sahiplenen yok. Ara sokakların çamurunu sahiplenen yok.

Alaaddin Caddesinden tramvay geçmeye başladığı zaman orada yaşanacak olan kazalardan kimse bahsetmiyor.Sadece Adliye’ye kadar tramvay hattı denilip reklamlar yapılıyor. 17 Aralık öncesi alele acele açılan yerlerde tadilatlar devam ediyor. Eleştirecek olursanda oklar sana dönecek.

Artık kimse eleştirilmeye gelemiyor. Eleştirecek olursan da senden kötüsü olmuyor. Bunun adı da demokrasi oluyor. Neyse……

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR