Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dokunulmazlık kaldırılmalı

Dokunulmazlık kaldırılmalı

Milletvekili olmalarına rağmen çeşitli yollarla suç işleyenleri yasalar önünde üstün kılan dokunulmazlığın kaldırılması gerekiyor. Milletvekillerinin sadece kürsü dokunulmazlığı kalmalı, diğer yaptıklarının da yasalar önünde hesabını vermelidir.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu dokunulmazlıklar konusunda büyük bir hamle yaparak kaldırılmasını istedi.  AK Parti için çekinilecek bir  durum  olmadığını söyleyen Davutoğlu; diğer partilerin de böylelikle samimiyet sınavından geçmiş olacağını ifade etti.

 

506 dokunulmazlık fezlekesinin tek tek ele alınması halinde, bu durumun meclisi 4-5 ay kilitleyeceğini ifade eden Davutoğlu; “Anayasaya geçici bir madde ekleyerek Meclis’e intikal bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım. Biz hesap vermeye hazırız. Hodri meydan, herkes hesap vermeye hazır olsun” diye konuştu.

 

Başbakan Davutoğlu; 1 Mayıs’a kadar vize muafiyetinin hayata geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak, “O nedenle Meclis’i bu fezlekelerle uğraştıramayız. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyelim ve 506 dokunulmazlığı bir hamlede kaldıralım. Bu teklifimiz kabul görürse gelecek hafta 1-2 oturumda Anayasa’ya geçici bir madde koyarız. Bu teklifime bütün partilerden cevap bekliyorum. Kaçamazlar çünkü kendi teklifleriydi” ifadelerini kullandı.

 

MHP ise HDP’li milletvekillerinin öncelikli olarak kaldırılması fikrinde ısrar ediyor. Bununla da kalmadı ve devamında; eski bakanların da yargılanması konusunun temin edilmesini, terör örgütünün silahlanmasını ve militan devşirmesini seyredenlerin de yargı önüne çıkarılmasını istedi. MHP, işlediği her nevi suçtan dolayı hiç kimsenin dokunulmaz olmaması gerektiğini de savunuyor.

Şahsen ben de dokunulmazlık zırhına bürünülmesine taraftar değilim. TBMM de, milletin maşeri vicdanının sesini dinlemeli ve dokunulmazlıkları toptan kaldırmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR