Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Deprem Bilinci Şart

Deprem Bilinci Şart

Depremleri sadece başımıza geldikten sonra konuşuyoruz. Deprem meydana geldikten birkaç hafta içerisinde de unutuveriyoruz. Halbuki depremin sürekli gündemde tutulması gerekiyor. Yaşadıklarımızı unutmamalıyız.

Ülkemiz bilindiği üzere deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Son yıllarda yaşanan depremler yüzünden binlerce vatandaşımız hayatını yitirdi ve binlercesi yaralandı. Mal kayıpları yaşandı. Ateş hep düştüğü yeri yaktı. Daha geçtiğimiz yıl depremlerle sarsılmıştık ülkece. Hayatını kaybeden insanlar, telef olan hayvanlar, yıkılan evler, işyerleri… Peki, bunlar neden oluyor? Çoğumuz da biliyoruz neden olduğunu…

Maalesef yaşanan depremlerden ders almıyoruz. Sorumluluktan kaçıyoruz. Bir gün aynı şeylerin başımıza geleceğini düşünmüyoruz. “Konya’da deprem olmaz” deniliyor ama var mı garantisi? Uzmanlar, “Konya’da deprem olabilir, deprem olmaz algısı yanlış, önlemler alınmalı” diyor.

AFAD, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla geçtiğimiz gün basın toplantısı düzenledi. Biz de davet edildik. Gazetemizde de haber detaylarıyla birlikte yayımlandı. AFAD, vatandaşları bilinçlendirmek adına, sorumluluktan kaçmadan çalışmalarını sürdürüyor. Deprem konusunda bilinci arttırmak için daha fazla vatandaşa ulaşmak için canhıraş bir şekilde çalışıyor, neler yapabiliriz diye istişarede bulunuyor. Buna ilişkin AFAD Konya İl Müdürümüz Yıldız Tosun, düzenlenen basın toplantısında toplumun tüm kesimlerinin afet farkındalık eğitimleri almasını amaçladıklarını söylemişti. Bu konuda Tüm iller ve Konya için yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Ayrıca, AFAD Gönüllülük Sistemi ile toplumun afetlere duyarlılığını arttırmayı hedefliyor. Gönüllüler, yetkinlikleri ve aldıkları eğitimlere göre 3 ayrı seviyede sınıflandırılıyor. Çevrim içi eğitimler yoluyla sisteme katılanlar ‘Temel AFAD Gönüllüsü’, profesyonel ekiplere yardımcı olanlar ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ ve profesyonellerle koordineli çalışan ve mesleğinde kariyer sahibi olanlar ise ‘Uzman AFAD Gönüllüsü’ olarak gruplandırılıyor. Gönüllüler ayrıca huzurevi ziyareti, kan bağışı, kütüphane kurma ve fidan dikme gibi sosyal etkinliklerde de rol alıyor. Sisteme dahil olmak isteyen ve 18 yaşından büyük olan herkes e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Gönüllülerin eğitim ve çalışma programlarını aksatmamaları, sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gerekiyor.

Bu anlamda AFAD’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, toplumumuzu AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR