Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Deprem beraberliğimizi artırdı

Deprem beraberliğimizi artırdı

Deprem beraberliğimizi artırdı

Elazığ ile Malatya’yı etkileyen 6.8 şiddetindeki depremin arama ve kurtarma çalışmaları sona erdi. Şimdi yıkılan binaların toplanması çalışması yapılmaktadır. Artçı sarsıntılarında artık hissedilmez olduğu ifade edilmekte. Depremin duyulduğu ilk andan itibaren harekete geçen kurumlar en büyük alkışı hak etmiştir. Öncelik ile şunu belirtmek istiyorum ki bu deprem bizi yıkmadı sadece sarstı. Çünkü Ülkemiz olarak öyle bir birlik beraberlik duygusu içerisine girdik ki her bir İlimizden Hayati ve Yaşamı idame ettirici malzemeler Tırlara yüklenerek Elazığ ve Malatya’ya gönderildi.

Yine kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla ekipler illerden gönderilerek yaralar sarılmaya çalışıldı. Ülke olarak tek yumruk tek yürek olduk birbirimize kenetlendikçe daha fazla manevi duygularımız yoğunlaştı. Bu olayların karşısında şunu gözlemledim ki Türkiye’de yaşayan Türk olsun, Kürt olsun, Laz olsun, Çerkez olsun, Alevi olsun Sünni olsun ne olursa hangi etnik kökene ve inanca bağlı olursa olsun bir olduk birlik olduk biz olduk. Başta Devletimizin bütün imkân ve olanaklarını Deprem bölgesi olan Elazığ ve Malatya İli ve İlçelerine zaman kaybetmeden ulaştırarak takibini yapan, bizzat bu iki İlimize giderek afetzedelere moral veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Deprem sonrası hemen Elazığ ve Malatya İllerine giderek buralarda yapılan kurtarma ve yaşatma çalışmalarını yerinde inceleyip denetleyen, hatta eksi on iki derecelere kadar düşen soğuğa aldırmadan gece gündüz ayakta sokakta yıkık binaların enkazları etrafında bulunan İçişleri

Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya, Kendi Bakanlıkları ile ilgili olarak Deprem Bölgesine giderek yerinde çalışma ve inceleme yapan halen Elazığ İlinde bulunan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’ a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’ a, Deprem anından itibaren soğuk demeden açlık nedir bilmeden evdeki ailelerini geride bırakarak göçük altında kalan insanları kurtarmak için canı gönülden yılmadan çalışan Türk Silahlı Kurumu ve Personeline, AFAD’a, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Personeline, Arama Kurtarma Derneği ve AKUT’ a, birçok ilden gelen İtfaiye Teşkilatı ve Personellerine, Kızılay’a, canı gönülden teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Rabbimizin Ülkemize bir daha böyle bir afet yaşatmaması duası ile bir kez daha Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rahmet, Ailelerine Sabır, yaralı olan hastalarımıza acil şifa dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR