Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çocuklar sokakları özlüyor

Çocuklar sokakları özlüyor

Çocuklar sokakları özlüyor

Gelişen teknolojiyle birlikte teknolojik oyuncaklara yönelen çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre çocuklar hala sokaklarda oynamayı arzuluyor ve istiyor. Yapılan online araştırmada ebeveynlerin teknolojiyi gelecek için faydalı bulduğunu ve çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmadığını ortaya koydu. 2 bin 022 kişi üzerinde yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 81’i çocukların teknoloji ürünleriyle vakit geçirmesine izin verirken yüzde 15’i sadece tatil dönemlerinde izin verdiğini belirtti.

Yüzde 63’ü çocukları için ders ve oyun oynama saatleri belirlerken yüzde 6’sı belirlemediğini, yüzde 21’i günden güne farklılık gösterdiğini, yüzde 10’u ise kendisinin karar verdiğini söyledi.

Katılımcıların yüzde 47’si çocuklarının teknoloji ürünleriyle günde 1 saat vakit geçirdiğini, yüzde 33’ü 2 saat, yüzde 9’u 3 saat, yüzde 8’i 3 saat ve üzeri, yüzde 3’ü de hiç vakit geçirmediğini söyledi. Katılımcılara çocuklarını en fazla eğlendiren aktivitelerin neler olduğunu sorulduğunda ilk yanıt arkadaşlarıyla ve  akranlarıyla dışarıda oyun oynamak (yüzde 64) olurken bu yanıtı sırayla çizgi film / film izlemek (yüzde 53),evde oyun oynamak (yüzde 46),bilgisayar / konsol oyunu oynamak (yüzde 40),alışveriş merkezlerinde oyun oynamak (yüzde 23),kitap okumak (yüzde 22),evcil hayvanıyla vakit geçirmek (yüzde 17) takip etti.

Katılımcıların yüzde 88’i çocukların yemek yemeleri için tablet/telefon kullanımını faydalı bulmadığını, yüzde 12 ise faydalı bulduğunu aktardı. Buna rağmen katılımcıların yüzde 32’si çocuklarının yemek yerken tablet kullandığını dile getirirken, yüzde 68i ise yemek yerken tablet kullanmadığını ifade etti.

Katılımcılara çocukların bilgisayar oyunları ve bilgisayar teknolojileriyle vakit geçirmesini gelecek için nasıl değerlendirdikleri sorulduğunda yüzde 47’si dijital çağda geleceği için faydalı olacağını, yüzde 33’ü gelişimini olumsuz etkileyeceğini yüzde 16’sı ise zihinsel gelişimini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Her ne kadar teknoloji ilerlerse ve teknolojik ürünler hızla üretilse de çocuklar çocukluklarını yaşamak için sokakları tercih ediyor. Arkadaşları ile oyun oynamak ve doğada akranları ile bir şeyler yapmak her zaman onların birinci tercihi olmaktadır. Anne ve babaların buna dikkat etmesi çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimini olumlu etkiliyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR