Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bu iyimser havadan faydalanmalıyız

Bu iyimser havadan faydalanmalıyız

Asker üniforması giymiş hainlerin yapmaya çalıştığı lanet darbe girişiminin ardından millet içte ve dıştaki Türkiye üzerinde gözü olanlara gerekli cevabı vermiştir. Türk milleti, en zor zamanlarda yine birlik olmuş, ağzı salyalı hainler ise amaçlarına ulaşamamıştır.

 

Artık ayağımıza kadar gelmiş olan fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazımdır. O laikçi, bu islamcı, onun ağzı dualı, bunun ağzı duasız, o Kürt milliyetçisi, bu Türk milliyetçisi, o Alevi, bu Sünni, o dindar, bu dinsiz gibi ayrıştırıcı, dışlayıcı, kimliği suç unsuru sayan ve toplumu kategorize eden zihniyeti terk etmek, ayağımıza kadar gelen bu fırsatı değerlendirmenin ilk koşuludur.

 

Şimdi, benzerliklerimizi öne çıkararak bir arada yaşama koşullarını yeniden inşa etmenin zamanıdır. Yeni bir toplumsal mutabakat buradan çıkacak. Uzlaşmayı öğreneceğiz. Uzlaşmak için herkesin bir şeyler yitirmeyi göze aldığı ergin olma haline yükselteceğiz insanlık durumumuzu.

 

Türkiye’nin muhtaç olduğu restorasyon için de kaçınılmaz bir fırsattır. İnsan hakları ve özgürlüklerin demokratik toplumun talepleriyle örtüşmesi, kamusal yaşamın demokrasi kültürüyle inşası, toplumsal barışı getirecek iki temel unsurdur.

 

 

Türkiye’de yeni bir toplumsal mutabakatı konuşmak için uygun iklimin oluştuğuna dair iyimser bir hava var. Bütün siyasi parti liderleri, toplumsal uzlaşmanın yolunu açan olumlu açıklamalar yapıyor. Bu olumlu havayı sürdürmek ve toplumsal mutabakatı konuşmak istiyorsak, ortak dil oluşturmanın önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor.

 

Darbe yapacak kadar gözleri dönmüş FETÖ’cüler ve son olaylarla öfkesi iyice kabaran PKK, toplumsal barışımızı ve yakalanan birlik ve beraberliği bozmak adına hain planlar yapabilir. Başarısız olmanın verdiği ruh hali ile alçakca eylemlere kalkabilirler. Bunları birlik ve beraberliğimiz ile, asker-polis- vatandaş işbirliği ile rahatca çözebiliriz.

 

Artık devletin her kurumu ile vatandaşların elbirliği ve güç birliği yapması lazımdır. Yaklaşık 20 gündür demokrasi nöbeti tutan halkımız, ülkemizin birlik ve dirliği ile her türlü yardıma hazırdır. Hükümetimizce gerçekleşecek olan restorasyonda daha iyi, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için olumlu adımlar atılabilir. Dört bir tarafımızdaki düşmanlar ve onların içerideki hainleri varken, birbirimizle uğraşmak yerine, birbirimize destek olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR