Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bir oy çok şey değiştirir

Bir oy çok şey değiştirir

16 Nisan tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna sekiz gün kaldı. !6 Nisan Pazar günü seçmenlerin sandığa giderek görüşleri doğrultusunda oy kullanmaları bir vatandaşlık görevidir.

 

Referandumda sandık başına gitmek, oy kullanmak bir yurttaşlık görevi ve aynı zamanda hakkıdır. Bu görevi yerine getirmeyenlerin, bu hakkı kullanmayanların, ülke geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olamamaları, olumsuzluklardan şikâyet edememeleri gerekir.

 

Sadece kendilerinin değil, ülkenin, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği ile ilgili konulara duyarsız kalanların, kendilerine düşen yurttaşlık görevini yerine getirmeyenlerin, “banane”, “mühim değil”, “bir şey olmaz” anlayışı ile hareket edenlerin, gelecekte oluşabilecek tüm sorunların ve olumsuzlukların ağır yükünün altında kalacakları, taşıyacakları vebalin ağırlığı ile ezilecekleri bilinmelidir.

 

Bir oydan bir şey çıkmaz, benim bir oyum ile mi ülkenin geleceği belirlenecek yolundaki anlayış, zaman içerisinde o ülkenin karanlığa gömülmesine neden olabilir.

 

Bu nedenle atı alan Üsküdar’ı geçmeden, ne yaptım, ne ettim diye feryat figan etmeden, yurttaşlık görevini yerine getirmek suretiyle, 16 Nisan’da sandık başına gitmek ve eşimizin, dostumuzun, komşularımızın sandık başına gitmesini sağlamak suretiyle başımızı yastığa huzur içerisinde koyabilmenin gereğini yerine getirmeli, gelecek kuşaklara karşı görevimizi yapmanın huzuru içerisinde olduğumuzu göstermeliyiz.

 

“Bir kez daha hatırlatıyoruz ,bir oydan ne çıkar denilmemelidir. Bir oydan çok şey çıkar. Bir oy ile ülke şekillenir, bir oy ile ülke karanlığa gömülür, yada aydınlığa erişir”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR