Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bir bardak suda fırtına çıkarılıyor

Bir bardak suda fırtına çıkarılıyor

Milli Eğitim Şurasında alınan bir çok karar var. Ancak nedense Osmanlıca dersinin seçmeli olması konusunda büyük bir kargaşa yaşanmaktadır. Aslında Osmanlıca dersinin seçmeli olması bence güzel bir şey.

Yıllardır  geçmiş tarihle bağımızı kopartmış durumdayız. 1900 yıllarındaki bir çok belgeleri okuyamamaktan muzdarip durumdayız. Tabi biz okuyamayınca okuyan bazı kötü niyetli kişiler tarihimizi istediği şekilde yorumlamakta ve bize de altın tepsi içinde sunmaktadır.

Bir ev alırken bile vakıf senetlerini okuyamayan bizler, ileride büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Ancak Osmanlıca bildiğimiz zaman bu duruma düşmeyiz. Ayrıca Osmanlıca yabancı bir dil değil, Türkçenin ta kendisidir.

Bir çok Osmanlıca  yazılı vesikayı okuyamayan bizler, hemen bir okuyana müracaat ediyoruz. Bir çoğumuzun evlerinde yazma veya basma Osmanlıca kitap vardır. Hepsini büyük bir emanet gibi saklıyor ama içerisinde neler yazıyor bilmiyoruz.

Bir de isteyen öğrenci seçer, istemeyen öğrenci seçmez. Teklif edilen bu. Nedir bu tarih alerjisi, nedir bu kültür düşmanlığı anlamak mümkün değil. Osmanlıca  bu toprakların tapusudur. Bu tapuları okuyarak geleceğimize de yön verebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR