Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bayramınız kutlu olsun

Bayramınız kutlu olsun

Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramı geldi geliyor derken artık iki günü kaldı. Salı günü kutlayacağımız mübarek Kurban bayramımızı şimdiden tebrik ederim. Kurban hem bedenen, hem de malen yapılan bir ibadettir. Müslüman âleminde de bayram olarak da kutlanmaktadır. Ne mutlu bizlere ki böyle güzel bayramlarımız var. Bu bayramların sayesinde büyüklerimizi ziyaret etmek onların hoş ve sevgi dolu hayır dualarını almak güzelliklerin en güzeli olsa gerek.

Bayramlar olmasa birçok dost ve akrabalarınızın yüzünü göremeyeceğiz. Diğer günler ne kadar gönül arzulasa da fırsat bulamıyoruz. İş güç nedeniyle bugün, yarın diye erteleniyor. Bayram nedeniyle hasret kaldığımız eş dost akrabalarımızı ziyaret ediyoruz. Ya da onlar bizi ziyaret ediyor. İyi ki bayramlarımız var ve iyi ki Müslüman'ız Elhamdülillah.

Kurban bayramı telaşlı olsa da güzel ve kutsaldır. Bayram öncesi birçoğumuz telaş yaparız. "Koşturup yorulacağız, ah bir atlatsak." deriz. Başına besmele ile geçince her şey tıkırında gidiyor. Tatlı telaş değil mi geldi geçti. Hele birde kalabalık bir aile isek tasalanmaya hiç gerek yok. Bayram temizliği, bayram alışverişi ve kurban seçimi derken günler adeta akıp gidiyor işte.

Küskünlerin barışması için bir nedendir bayramlar. Yine yaşlıları ziyaret için, görmediğimiz yakınlarımızı görmek, tenceresinde et kaynamayan kişilerin , konu komşumuzun da bayram da sofrasında et pişsin diye kurbanımızı paylaştığımız  bayramlar. Bayramı bayram gibi

yaşayabilmek için bir araya gelmek, aynı sofrada oturmak , birlikte yemek yemek bayramı bayram yapar. Tabi çalışan kitle daha çok bayram tatilinin uzun olması nedeniyle de tatil yerlerine gitmeyi tercih ediyor. Tabi bu da bir farklı bayram kutlaması. Bayram trafiği burada devreye giriyor işte. Memleketine gidenler,tatile gidenler düşüyor yola. Uzun kuyruklar oluyor. Sürücülerin sinirleri geriliyor , kazalar, kavgalar tam bir hengame.

Son yıllarda bayramlarda meydana gelen trafik kazaları bir çok insanımızı aramızdan aldı. Bazılarının da sakat kalmasına sebep oldu. Bayramda yola çıkacak, sevdiklerini, büyüklerini özlemle, hasretle bayram sayesinde ziyaret edecek kardeşlerimin, değerli okurlarımın öncelikle yola çıkmadan önce acele etmeden yola çıkmaları gerekmektedir. Kendi vasıtaları ile yola çıkacak sürücülerin ise çok dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu davranışlar bayramımızın güzel geçmesine ve sevdiklerinize hasretle ve sağlıklı sıhhatli kavuşmanıza neden olacaktır.

Bayramın bayram tadında olması için daha sakin olmalı acele etmeden ve kurallara uyarak yolculuk yapmalıyız. Bu vesile ile bir kere daha bütün vatandaşlarımızın bayramını en içten duygularımla kutlar, bayramın bayram tadında geçmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR