Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçim çalışmaları başladı

Yerel seçim çalışmaları başladı

18 Ağustos tarihinde yapılan  Ak Parti genel kurulunun ardından yenilenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu  çalışmalarına başladı. Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için yoğun bir çalışma içerisine giren Ak Parti üst yönetimi, yerel seçimlerde de başarılı çıkmak için şimdiden kolları sıvamaya başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını belirlerken, kabinede olduğu gibi farklı isimlere yer vereceği belirtiliyor. Bilindiği gibi Başkan Erdoğan, belediyelerdeki değişime önceden başlamıştı. Metal yorgunu bazı belediye başkanları ile yollar seçimler beklenmeden ayrılmıştı.

Kongrede AK Parti'nin vitrinini yenileyen Erdoğan, belediyelere yönelik ikinci hamleyi mahalli idareler seçimlerinde yapacak. 2014 seçimlerinde AK Parti Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 30 büyükşehirden 21'ini, 32 ilin belediye başkanlığını toplamda ise 800 belediye başkanlığını kazanarak bir rekora imza atmıştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu yerel seçimlerde hedefi daha da büyüterek 30 büyükşehir belediyesinin kazanılması talimatı verdi. Bunun için titiz bir aday belirleme süreci işleyecek. Başkan Erdoğan'ın yeni sisteme göre oluşturduğu kabinesine benzer bir yapılanma belediye başkan adaylarına yansıyacak. Belediye başkan adayları gerek vizyonları, gerekse projeleri ile Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacak isimlerden oluşacak.

Adayların AK Parti'nin oyunun üstüne oy getirecek adaylar olmasına dikkat edilecek. Vatandaşta karşılığı olan teşkilatların sevdiği, sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen ve o ili kalkındıracak projeleri olan, vatandaşın yakından tanıdığı isimler olacak. Aday belirlenecek ildeki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek onların görüşü de alınacak.

2023 hedefi doğrultusunda yepyeni isimler ve tasvip gören kişiler ile halkın karşısına çıkmak isteyen Ak Parti üst yönetimi, Genel merkez ve yerel yönetimlerin uyum içinde çalışacakları, devasa projeleri hayata geçirecek ve vatandaşın çekinmeden oy vereceği isimler için çeşitli araştırma ve çalışmalar yapmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR