Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Başkan Altay’a teşekkürler

Başkan Altay’a teşekkürler

Milli gurur ve benliklerin yaşatılması konusunda azami gayret sarfeden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yine çok ses getirecek ve insanlarımızı mutlu edecek bir proje ile gündemde.

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale projesinden sonra hayata geçirdiği yeni kültür projesi “Selçuklu torunları Osmanlı’nın izinde” ile Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun temelinin atıldığı Bilecik ve Söğüt’e binlerce vatandaşımızı götürüyor.

Bilecik Valiliği ve Söğüt Kaymakamlığı ile yapılan görüşmelerin ardından hayata geçirilen “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın izinde” projesi tanıtım gezisine katılmanında ayrı bir onur olduğunu da söylemek isterim.

YHT ile her gün 40 kişinin götürüleceği bu projede Osmanlı Devleti’nin ilk tohumlarının toprağa atıldığı Söğüt ve Bilecik’teki önemli mekanlar ziyaret ediliyor. Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi ile Osmanlı’nın manevi lideri Şeyh Edebalı’nın da mezarları ziyaret edilerek ruhlarına Fatiha gönderiliyor.

Proje kapsamında basınla birlikte düzenlenen “Selçuklu torunları Osmanlı’nın izinde” projesi gezisine  Uğur İbrahim Altay’da bizzat katılarak bu projeye verdikleri önemi sergiledi.

 Sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket eden grup, Bilecik’te profesyonel rehber eşliğinde sürdürülen kültür turu daha sonra Söğüt’te devam etti.

 Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden basın mensupları Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret etti. Bilecik’te Şeyh Edebali’nin de kabrini ziyaret ederek Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye "Ey oğul" ile başlayan ve  "Nereden geldiğini unutma ki; nereye gideceğini unutmayasın" tavsiyesi ile biten  tarihi nasihatını bir kere daha ve daha içten okuma fırsatı buldular.

Mükemmele yakın bir organizasyonda gerçekleşen kültür projesinde ayrıca Bilecik Müzesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit ve Pelitözü Göleti’ni de ziyaret edilerek burada bulunan tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı elde etti. “Bunun adı aşk” sloganı altında gerçekleşen bu güzel kültür projeleri nedeniyle Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve başarılı ekibini kutlamak isterim. Kusursuz bir organizasyonla gerçekleşen Bilecik ve Söğüt kültür gezisi sonunda milli benlik ve şuurun bir kere daha şahlanacağını söylemeden de geçemeyeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR