Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Arapların Türkiye aşkı

Arapların Türkiye aşkı

Dün bir otelde başlayan ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslar arası Üniversiteler Birliğinin “Dental İmplantoloji” konulu toplantısına katıldım. Uluslar arası olarak düzenlenen toplantıya bir çok Arap ülkesinden de katılanlar oldu.

 

Toplantının açılış konuşmalarında söz alan misafir Arap ülkeleri temsilcilerinin Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan sevgisi hepimizi duygulandırdı. Uluslar arası Üniversiteler Birliği Başkanı, Lübnan Diş Hekimleri Birliği Başkanı, Suriye, Irak ve Ürdün’den toplantıya katılanların ülkemiz hakkındaki olumlu görüş ve düşünceleri hiç şüphe yok ki hepimizi duygulandırdı.

 

Türkiye’yi çok yakından takip ettiklerini söyleyen konuşmacılar 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek, teröre her zaman karşı olduklarını bildirdiler. Türkiye için de çok manidar ve güzel cümleler kuran konuşmacılar, her zaman Türklerin ve Türkiye’nin yanında yer aldıklarını da özellikle bahsettiler.

 

Lübnan Diş Hekimleri Odası Başkanı’nın söylediği bir cümle Arapların ülkemize bakışını çok güzel ifade ediyordu. Lübnanlı başkan “ Türkiye vatansızların vatanıdır. Mazlumların sığınağıdır” diyerek mazlum Müslümanlara kucak açmamızı çok güzel özetliyordu.

 

Türkiye’nin her alanda ilerlemesi ve güçlenmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen konuşmacılar,”Türkiye güçlendikçe bizde bulunduğumuz ortamda daha rahat hareket ediyoruz. Güçlü bir Türkiye’nin olması bizimde elimizi güçlendiriyor. Çünkü bölgemizin lider ülkesi Türkiye, aynı zamanda Müslüman halkında gurur kaynağıdır” diyordu.

 

“Dental İmplantoloji” konferansı sanki bir anda uluslar arası Türkiye konulu konferansa dönmüştü. Toplantıya katılan herkes, misafir ülke temsilcilerinin  bu olumlu konuşmaları ile mutlu olurken, ülke olarak güzel bir yolda olduğumuzu da yabancı ağızlardan duymuş olduk.

 

Bizlere böylesine uluslar arası bir toplantıya ev sahibliği yaptıran  Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin değerli Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker  ve ekibine çok teşekkür ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR