Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Allah akıl, fikir versin

Allah akıl, fikir versin

Ülkenin başkentinde yaşanan çifte bombalı saldırı herkesin yüreğini yaktı. Ateş sadece olayda ölenlerin ocağına değil, tüm Türkiye’de herkesin ocağına düştü. İnsanlar böyle bir vahşiliğin kim tarafından yapılabildiğini, insanlıktan nasibini almamış kimlerin bombayı patlattığını düşünüyor.

Son açıklama ile 97 vatandaşımız hayatını kaybetti. 60’a yakın vatandaşımız ise halen Ankara’da ki çeşitli hastanelerde yoğun bakımda tedavi görmekte. Ülke ayağa kalktı, en kara vicdan bile bu acıya dayanamadı.

Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamını yapanlar hala daha belli olmadı. 2 canlı bombadan bahsediliyor. Bununla ilgili olarak emniyet güçleri 24 saat üç vardiya halinde çalışıyor. Emniyet yetkilileri halen daha net bir açıklama yapmadan bazıları kendince açıklamalarda bulunuyor.

Patlamanın hemen ardından PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir parti adeta çıldırmışçasına “Polis yaptı” diyor. Daha da ileri giderek “Ak Parti yaptırdı” deme çılgınlığında bulunuyor. Bu nasıl bir akıl tutulması, bu nasıl bir gözü dönmüşlük.

Daha olay yerindekilerin naaşları ortada dururken, kandan siyaset yapmaya çalışanlar, artık vatandaşlarımızca iyice bilinmektedir. Bir parti bu kadar küçük düşmemeli, bu kadar terörden nasiplenmemelidir. İnsanlara sabır ve kardeşlik konusunda birleştirici mesajlar verilmesi yerine, tahrik edici beyanlardan kaçınılmalıdır.

Ancak bunu kime anlatacaksınız? Terörden beslenen bir partiden daha güzel bir fikir çıkmasını beklemek büyük bir hayal kırıklığıdır. Ne diyelim Allah akıl ve fikir versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR