Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Partililerin hali ne öyle

Ak Partililerin hali ne öyle

7 Haziran seçimlerinin ardından çok garip şeylere şahit oluyoruz millet olarak. Aynı gariplikler Konya’da da yaşanıyor. Seçim sonuçlarının alınmasından itibaren Ak Partililerde bir hüzün, karamsarlık, keder ve bir boş vermişlik havası seziyorum.

Seçimlerle ilgili İl Başkanı Musa Arat’ın bir basın toplantısının ardından pek konuşan kişiyi de bulamıyorsunuz. Herkes beyanat vermek istemiyor, daha doğrusu ortalıkta fazla gözükmek istemiyorlar.

Aslında Ak Parti tek başına  iktidar olamadı ama yeni Türkiye’nin ilk seçimini en büyük parti olarak önde göğüsledi. 13 yıllık iktidar olmasına   ve onca badireyi atlatmasına rağmen yinede yüzde 41 oy alarak birinci parti oldu.

Ak Parti Konya’da da biraz olsun bir düşüş yaşadı. Ancak iktidar partisinin bu handikapı her zaman vardır. O nedenle Ak Partililerin sessiz kalmalarına, köşe bucakta durmalarına ve parti binasındaki sessizliğe hiç gerek yok.

Ak Partililer sanki çok düşük oy aldılar, sanki sandıktan çıkamadılar gibi kalmalarına gerek yok. Yeni Türkiye’de ikinci yarı başlıyor. İkinci yarıya iyi birkaç takviye ile yine yola devam edilir.

Aslında amaç hizmet etmekse ‘koalisyon falan fark etmez, her şart altında insanımıza hizmet ederiz’ denmeli. Vatandaşın kararına saygı duyulduğu söylenmelidir. AK Partililer seçimin tek, biricik ve mutlak mağlubu gibi davranmayı bir an önce bırakmalıdır. Hizmet için, yeni Türkiye için ümitsizlik yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR