Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’deki kayıp araştırılıyor

Ak Parti’deki kayıp araştırılıyor

7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde oy kaybına uğrayan Ak Parti’de kurmaylar şimdi nerede ve nasıl yanlış yaptıklarını araştırmaya başladılar.Ak parti kurmayları Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplanmaya ve analiz yaparak kayıbın nedenini  sorgulamaya başladılar bile.

Seçim çalışmalarında büyük bir başarı gösteren ve 81 ilde miting yaparak bir ilke imza atan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  kurmayları ile birlikte sık sık toplantılar yapmaya, daha sonra bakanlar, MYK üyeleri ve gerek görürse partinin ağır toplarına gitmeyi düşünüyor.

Şimdiye kadar yapılan ön araştırmalarda Ak parti seçmeninin yüzde 3.5 oranında sandığa gitmediği konusunda hem fikir olundu. Ayrıca bundan önceki seçimlerde Ak parti’ye oy veripte herhangi bir nedenle partiye küs olan yüzde 2.5 oranında bir seçmenin MHP’ye, yüzde 2 oranındaki bir seçmen kitlesinin de emaneten HDP’ye oy verdiği düşünülmektedir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  oy kayıpları ile ilgili olarak il ve ilçelerde kapsamlı bir araştırma talimatı verdiği de konuşulmaya başlandı. Teşkilatların bunlarla ilgili olarak bir anket çalışması yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR