Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ah Medaş Ah!

Ah Medaş Ah!

Hep İstanbul ve Ankara’da olduğu zaman güler, Konya’da yaşamakla gururlanır, halimize şükrederdik.

Kış günlerinde, kar ve yağmur yağdığı zaman, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde yaşanan ev ve iş yerlerini su basmalar, trafik keşmekeşi, elektriklerin ve suların kesilmesi ve alt yapı sorunlarının Konya’da olmaması ile övünürdük.

Bu sene aynı sıkıntı bizimde başımıza geldi. Hem de yılın yağan ilk karında… Salı sabahı başlayan kar yağışı aynı günün akşamına başlayan elektrik kesintileri ile etkisini gösterdi. Salı ve Çarşamba günü Konya’nın büyük bölümünde elektrikler kesikti.

Çarşamba günü bir ara sularda kesildi. Hem de 1 günlük bir yağışı ile… Düşünsenize 1 günlük bir yağışla Konya’da hayat böyle felç olduysa, bu kar yağışının 1 hafta devam ettiğini… Ben düşünmek bile istemiyorum.

Bütün bu olanlardan sonra Medaş’tan bir açıklama geldi. Medaş yaptığı açıklamada ‘’ Meram, Selçuklu, Karatay ilçeleri yazmış yazmış ve bu ilçelerde elektrikler kesiktir’’ demiş…

İnsanın ‘’Hadi ya, ciddimisin, bizim niye haberimiz yok’’ diyesi geliyor. Arkadaş biz zaten bunları biliyoruz. Bize salak muamelesi yapma. Biz zaten elektriklerin kesik olduğunu biliyoruz. Bize bunu söylemek yerine, arızanın nedenini ve bu sorunun ne zaman giderileceğini söylesene…

İlla açıklama yapmış olmak için bir şeyler söyleme. Vatandaşı bilgilendirici aydınlatıcı açıklamalar yap. Hani Medaş’a arıza anında ulaşmamız için tahsis edilen bir numara var ya… 186… Bugün akşama kadar meşguldü. Bugün için anlarım. Bütün Konya aradığı için yoğunluk olmuş olabilir. Ama genelde Medaş’ın kurum olarak vatandaşın bu ‘’Bilgi Edinme’’ sorununa çözüm bulması gerekir.

Kar yağdı, trafik felç oldu…

Emniyet Müdürlüğü hemen tedbirini aldı, Sagolsunlar Trafik Polisleri hemen trafiği düzene soktu…

Sular kesildi, ev ve iş yerleri susuz kaldı.

Koski ekipleri, akşama kadar sokak sokak dolaşıp, hem vatandaşın derdini dinlediler hem de sıkıntılara çözüm buldular…

Elektrikler kesildi…

Konya’da hayat felç oldu… Medaş yattı… Konya karardı…

Ah Medaş Ah!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR