Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Aday adaylarının işi zor

Aday adaylarının işi zor

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesinde milletvekili aday adayları temayül yoklamasından geçtiler. Temayül yoklamasının sonuçları açıklanmadan genel merkeze gönderildi.

Seçimin en hareketli partilerinden biri olan Ak Parti’de şimdide milletvekili aday adaylarının tek tek dinleneceği “mülakat” sınavı var. Mevcut milletvekilleri haricinde temayül yoklamasına katılan 222 milletvekili adayı şimdi de bir komisyonun huzurunda ter dökecekler.

Yeni dönemde Konya’yı  yüce Meclis’te temsil edecek 15 adayın belirlenmesi bakımından büyük önem kazanan “mülakat” sınavında, hiç şüphe yok ki aday adaylara çeşitli sorular sorulacak. Bu sorular aday adaylarının kendilerini tanıtmasının yanı sıra yapmayı düşündükleri projeleri hakkında da bilgiler verecektir.

Milletvekili aday adayları kendilerini daha iyi anlatmak ve aday gösterilmek için yoğun kulis yapmaktadır.  Partilerinin teşkilatlarına yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştiriliyor, partilerin üst kademesinde olan ve sözü geçen kişilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Ancak milletin vekilliğini alacak olan milletvekili  aday adaylarının bu zor ve sıkıntılı aday belirleme süreci içerisinde bir hayli terleyeceği de bir gerçektir. Ancak seçmenlerin  aday belirlemede uygulanacak kriterler konusunda beklentileri bir hayli fazla.

Seçmenler  halkla iletişimi kuvvetli olan, halkın içinde olan milletvekillerinin aday gösterilmesinden yana. Ayrıca 15 Temmuz şehit yakını ve gazilerinden en az bir tanesinin aday gösterilmesinden yana. Bir de seçmen değişik meslek guruplarının temsilcilerini Meclis’te görmek istemektedir.

Yepyeni bir dönemin kapısını açacak 24 Haziran seçimlerinde seçmenler ayrıca Meclis’in gençleşmesini ve en az birkaç tane 18 yaşında milletvekilini görmek istemektedir. Aynı şekilde ülkemizin kültürel mozaiğini oluşturan farklı etnik guruplarının da temsilcilerini yine Meclis’te görmek istiyor.

Seçmenin 24 Haziran seçimlerinde çok farklı istekleri bulunmaktadır. Kadın ve genç seçmenin çoğunlukta olduğu ve idealist, ilerlemeye yatkın ve çağdaş medeniyet seviyesine uygun milletvekillerinin aday gösterilmesi inanın vatandaşlarımızı daha memnun edecektir. Unutulmamalıdır ki, milletvekilliği aday sıralaması verilecek oyları direkt olarak etkilemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR