Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Basın çalışanlarına  ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 1961 yılından bu yana ülkemizde 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Günümüzde gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli mesleklerden biridir. Gazetecilik öncelikle sevgi ve fedakarlık gerektirir. Gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve ülkemizde saygın bir yere sahiptir.

 

Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve 'toplumsal olaylara ayna tutmak' olan medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

 

Basın çalışanları bir anlamda  vatandaşın el, göz, dil ve sesi işlevi  görmektedir. Vatandaşın haber alma hürriyetini en tarafsız ve objektif şekilde kullanan gazeteciler, aynı zamanda çok veballi bir görev üstlenmektedir.

 

Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarıdır. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır.

 

Bu vesileyle, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, tüm basın mensubu meslektaşlarımın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR