Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Havvanur’la Helal Sofram

Havvanur’la Helal Sofram

KAŞARLI PİDE

Merhaba sevgili okurlar bu hafta pide tarifiyle karşınızdayım. Evde pide yapmak çok kolay.  Kıymalı, sebzeli, mantarlı,  ıspanaklı vs. birçok çeşit pide yapabilirsiniz. Hamuru dolaba kaldırır ertesi gün de kullanabilirsiniz.

Malzemeler

3 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

7-8 bardak un (önce 5 bardak ekleyin sonra yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için 

kaşar, sucuk sosis  tercih edebilirsiniz

 1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağ

(Muhtemelen  bu hamurdan 8 adet pide çıkar)

Hazırlanış

5 bardak unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kaba alarak karıştırın. Arkasından ılık sütü ve ılık suyu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Gereken miktarda un ekleyin. Hamurunuzu bir kaba alın üzerini kapayın ve  1 saat dinlendirin. Sonrasında bezeler halinde ayırın ve 15 dakika daha dinlendirin. Sonrasında, hamuru açın ortaya malzemeyi koyup kenarlardan kapayın. Kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün. Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Pideyi yağlı kağıtla beraber fırın tepsisine yerleştirin ve fırınlayın. Kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar bekleyin. Fırından aldıktan sonra henüz daha sıcakken pidenin kenarlarına tereyağı sürün. İşte bu kadar. (Not: kuru maya ile yaptığım için hazırladığım hamuru 1 saat dinlendirip mayaladıktan sonra ağzı sıkı bir kaba koyarak buzdolabına kaldırdım. Ertesi günde kullandım. 1 gün dolapta herhangi bir bozulma olmadı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi