Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Reklamcılık gelişir mi?

Reklamcılık gelişir mi?

19 – 20 – 21 Aralık tarihleri arasında Konya’da basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürlüğü tarafından ’Konya İli Yerel Medya Reklamcılığının Geliştirilmesi Projesi’ düzenlendi…

İlk 2 gün Doç. Dr Göksel Şimşek’in anlatımları ile geçerken, organizasyona katılım oldukça iyiydi. Özellikle Konya Merkezde yayın yapan yerel gazetelerde oldukça yüksek sayıda katılım vardı.

Organizasyonun son günü daha kalabalıktı ama onu da ben ilçelerden ödül almaya katılım belgesi almaya gelen ilçe gazetelerinin temsilcilerinin yoğun katılımına bağlıyorum…

Öncelikle organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen ve 3 gün boyunca 1 dakika bile yerinde durmadan projenin kusursuz işlemsi için uğraşan Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur ve ekibine yerel medya çalışanı ve bir reklamcı olarak teşekkür ediyorum.

Projenin biz çalışanlar için oldukça faydalı ve yararlı geçtiğini söyleyebilirim ama iş uygulamaya geçince neler olur o konuda çokta emin değilim. Yerel basında ulusal basın gibi teknolojiye ve elektronik gazeteciliğe yani internet haberciliğine ne kadar ayak uydurmaya çalışsa da ne kadar alt yapımızı ona göre hazırlasak bile bizden ziyade reklam verenlerinde bu konuda daha açık görüşlü olması ve bizlere daha çok destek vermesi gerekiyor.

Ne yalan söyleyeyim ben bu konuda reklam verenlerden Konya olarak yeteri kadar destek göreceğimizi düşünmüyorum. Bizim insanımız kendi fotoğrafını görmek ister bu hoşuna gider, gazeteyi eline alıp canlı canlı görüp okumak ister ama zamanla çağa ve yeniliklere de ayak uydurur. Ama dediğim gibi zamanla. Bunun için bence daha uzun zamana ihtiyacımız var.

Aslında projeyle ve içeriği ile ilgili çok uzun notlar almış ve onların bir kısmını sizlerle paylaşmak düşüncesindeydim ama bu konunun sizleri sıkacağını düşünerek vazgeçtim. Sonuç olarak şahsım adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve kendi adıma faydalandığıma ve ileride faydalanacağıma inanıyorum.

Tekrar Özden Konur Müdür ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık.

Son olarak son yıllarda çok fazla meslektaşımızı, çok fazla ustamızı kaybettik. Uzun yıllardır tanıştığım ve babası Ömer Bozkır ile de aynı TV’de çalışma fırsatı bulduğum Tahiz Bozkır ağabeyimizi kaybettik son olarak.

Gröüşünü, düşüncelerini, hareketlerini, konuşmalarını, yazılarını sevelim veya sevmeyelim ama bir insan olarak bir arkadaş bir dost olarak gerçekten çok değerli bir insanı kaybettik. Özellikle geçtiğimiz yıl evladını zamansız kaybedince toparlanması baya zaman almıştı. Son olarak takip gazetesinde Mehmet yaşa’nın yanında görüp uzun uzun sohbet etmiştik. İnsanın inanası gelmiyor. Tahir Bozkırı her zaman hoş sohbeti kendine özgü gülüşü ve fötr şapkası ile her zaman hayırla yad edeceğim.

Nur içinde yat… Mekanın cennet olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR