Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Vay Hayvanlar Vay

Vay Hayvanlar Vay

Son zamanlarda hayvanlara yapılan eziyetleri sosyal medya ve TV haberlerinde çok sık görmeye başladım. Düşünüyorum nasıl zararsız bir canlıya işkence edecek kadar katı olabilir bir kalp? Çoğu zaman bazı insanlardan daha vefalı olan bu dostlarımıza nasıl zarar verebilir insan? Tabi eğer insansa… Ve insan olmanın vasıflarını yerine getirebiliyorsa… Aklım almıyor maalesef böyle zihniyetler yüzünden en zararlı canlı insan sözünü doğru çıkarıyorlar.

Her ne kadar muhabbet kuşu dışında evimde hayvan besleyemesem ’de Sokağımızda fazlasıyla hayvan besleyen dostumu ve hatırı sayılır sayıda da kedi ve köpek dostlarımız var. Bazen yoldan geçerken bir kediyi dikkatli bir şekilde izliyorum ve gözlerimle seviyorum. Bazen de bir kediyi seven insanları izliyorum. Onu sevdi diye kendisini sevenin bacaklarına sürtünüyor ona sevgisini bu şekilde gösteriyor. Böylesine karşılıksız sevebilen canlılara kıyabilen yaratıklara insan demek istemiyorum. Bence asıl Hayvan onlardır.

Hayvanları sevmeyen insanları sevemez sözüne inananlardanım. Geçen günlerde ofisinde çok tatlı bir golden retriever besleyen bir arkadaşımı ofisinde ziyarete gittim. Ofiste telefonla konuşurken yanlışlıkla köpeğinin ayağına bastı. Köpeği acı çekerek havlayınca o’da gayri ihtiyari bir şey oldu korkusuyla köpeğine bağırdı. Bir süre sonra sanki hatalı olan kendisiymiş gibi arkadaşımın ayaklarının dibine gelerek resmen özür dilemeye çalışıyordu. İnanamadım. Acı çeken kendisi, azar işiten kendisi fakat özür dileyende kendisi. Bölesine alçak gönüllü canlara eziyet eden pis ve kara zihniyetli asıl hayvanları lanetliyorum.

Hayvanlara yapılan işkence haberlerini okumayı içim kaldırmazken şimdi birde tecavüz haberlerini okur hale geldik. Bu haberleri okudukça içimden dolu dolu küfür hazinemi daha da geliştirerek küfür etmek geliyor ve ediyorum da… Köpeğe ve kediye tecavüz nedir ya’ Bu  yazımda ayakları kesilen köpekten bahsetmek istiyordum. Onun içinde yazımın girişini de 1-2 gün önce onu düşünerek yapmıştım. Ama 19 Haziran tarihinde ajanslara düşen ve bütün internet sitelerinde yayınlanan ‘kediye tecavüz haberi ile bir kez tiksindim. İstanbul Eyüp’te 19 Haziran tarihinde yani bu hafta Salı günü 60 yaşındaki emekli B. Ç. İsimli hayvan 3 aylık yavru kediye tecavüz ederek öldürmüş. 40 yıllık alkoliğim ne yaptığımı hatırlamıyorum diyen sapık tutuklanırken, 3 aylık yavru kedi ise ölmüş. Bu nasıl bir hayvanlıktır yarabbim.

Son 3 ay içerisinde de 3 tane köpeğe tecavüz vakası olmuş. İstanbul Eyüp’te köpeğe tecavüz eden 50 yaşındaki alkolik ile Ocak ayında başlayan köpeğe tecavüz olaylarında 2. Vaka ise 16 Mart 2018 tarihinde Kayserinin Yaylacık ilçesinde meydana gelmiş. 65 yaşlarındaki emekli imam köpeğe tecavüz ederken gençler tarafından suçüstü yakalanmış. 16 Haziran 2018 tarihinde Aadapazarı’nın Sapanca ilçesinde 56 yalındaki sapık 2 yaşındaki Gece isimli köpeğe tecavüz ederken, tecavüzcü sapık yine serbest bırakıldı. Daha geçtiğimiz hafta içerisinde ayakları kesilen köpekten bahsedemedik bile.

Bu nasıl bir hayvanlıktır anlamadım gitti. Bu sapıklar yüzünden küfür hazinem gelişti. Bunlara insan demeye bile dilim varmıyor. Gün gelecek kedi ve köpeklere tecavüzlerle ilgili köşe yazısı yazacaksın hemde seçimlere sayılı saatler kala deselerdi hayatta inanmazdım. Ama bu hayvanlar yüzünden bunları da yazmak zorunda kaldık. Vay Hayvanlar Vay…

Lütfen bu savunmasız canlara verilen zarara şahit olursak engel olalım ve gereken platformlarda tepkimizi koyalım. Unutmayalım onlarında bizim gibi yaşama hakları ve canları var...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR