Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Portakallı Parfe

Portakallı Parfe

Yeni bir haftadan herkese merhaba

Bu hafta tamda mevsimi vitamin deposu portakallı parfe tarifi vermek istiyorum. Çocukların da büyüklerinde seveceği hafif bir sütlü tatlı.

Tabii mandalina, limon, vişne, böğürtlen ve çeşitli meyvelerle de yapabilirsiniz .

Umarım dener ve beğenirsiniz. Hepinize şimdiden

Afiyet olsun . Ağzınızın tadı bozulmasın

Sağlıkla ve neşeyle kalın.

 Malzemeler;

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı ılık su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Kreması için:

3 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket krema

Portakallı sos için:

2 adet portakal suyu

2 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİNİN YAPILIŞI:

Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler de eklenerek 180 derece de pişirilir. Kek soğuyunca 1.5 bardak sütle ıslatılır. Diğer tarafta krema ve portakal sos  ayrı ayrı hazırlanır pişen krema sıcak  hafif soğuyunca kekin üzerine dökülür, portakallı sos soğuduktan sonra eklenir. Buzdolabında dinlendirilir.

İsteğe göre süslenerek servis edilir.

          AFİYET OLSUN....

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR