Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

10 Kişilik Spor Salonu mu?

10 Kişilik Spor Salonu mu?

Hem de Konya’da!

Reklam çok önemli bir materyaldir. Firmaların tanıtımlarında önemli olduğu kadar şehirlerin ülkelerin tanıtımları içinde çok önemlidir.

Bu hafta başında iş görüşmeleri için İstanbul ziyaretimiz oldu. Hızlı tren ile yaptığımız seyahatimizde galiba yolcuların sıkılmaması için yetkililer her vagonda 2’şer tane olmak üzere mini LCD ekran koymuşlar ve bu ekranda Konya’nın tanıtım görüntüleri ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Konya ziyaretleri hızlı tren açılış programından kareler var. Yaklaşık olarak 10-15 dakikalık bir tanıtım filmi bu. Konya ve ilçeleriyle ilgili bilgilerin yanı sıra Konya’nın tarihi ve turistik yerleri ile Hızlı Trenle alakalı bilgilerde aktarılmış tanıtım filminde.

Tabii ki Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu ve Karatay Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinin görüntüleri de bu tanıtım filminde unutulmamış. Amma! İşin aması ne biliyormusunuz?

Hızlı tren ile yaptığımız seyahat sırasında çektim aşağıdaki fotoğrafı…

jjj.jpg

Fotoğraftaki yazı benim ilk yarım saat içerisinde dikkatimi çekti. Hadi diyelim ki biz çok dikkatliyiz ve o yüzden çabuk fark ettik değil de!… Eeeee arkadaş bu tanıtım filmi aylardır bu hızlı trende gösteriliyor. 4,5 saat gidiş 4,5 saat geliş dersek günde ortalama 8,5-9 saat aylardır gösteriliyor. Hiç kimsenin dikkatini çekmedi mi… Hadi yolcular ilgilenmedi, dikkat etmediler. Dikkat edenler ise güldü geçti…

Hani bu tanıtım filmini yapanlar. Tasarımını yapanlar, izleyip onayını verenler ve gösterim iznini verenler... Onlar hiç görmediler mi?

Arkadaş bu ne rezilliktir ya!

Koskoca’nın Konya’nın tanıtımı için hazırlanan bir görselde Karatay ilçesine yapılan spor salonunun kapasitesi 10 bin kişilik yerine 10 kişilik olarak belirtilmiş. Dahası bu tanıtım filminde Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın görüntüleri de var. Yani muhtemelen bu tanıtım görseli oralara da ulaşmıştır.

10 kişilik spor salonu ama fena fikir değil. Aileye özel, yada şirketlere özel bir spor salonu olabilir. Aslında şöyle bir düşündük mü imkansız bir şey değil. Hele bu dönemde… Kim bilir belki de Allah söyletmiştir. Bakarsınız yarın bir gün bizim gerçekten de 10 kişilik bir spor salonumuz olur.

Ama onun öncesinde yetkililerin hemen tanıtım görselini ele alarak 10 kişilik spor salonu ibaresini değiştirmeleri ve bu rezilliğin hesabını sormaları lazım. Yani bana göre rezillik. Siz ne düşünürsünüz bilmem…

Biz sadece gördük ve gördüğümüzü size aktardık. Gerisi yetkililerin bileceği iş. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR