Dostluk ve Ekonomi
Dostluk ve Ekonomi
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Sayın Lütfi Elvan’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.
Ülkeler arasında ebedi dostluk, ebedi düşmanlık yoktur. Karşılıklı menfaat ve çıkar ilişkileri vardır. Menfaatler doğrultusunda dost bilinen düşman, düşman bilinen dost oluyor. Hem bugün hem de tarihte bunun birçok örneği mevcut.
Azerbaycan’ın sevinçleri sevincimiz, dertleri derdimizdir. Bir ananın iki oğluyuz. Bu böyle. Fakat geçmişte Azerbaycan ile Türkiye arasında da bazı gerilimler yaşanmıştı. Ermenistan ile oynanan milli futbol karşılaşması öncesi Azerbaycan bayraklarının çöpe atılması bunlardan sadece biri. Büyük saygısızlıktı. Bu arada Azerbaycan’dan bahsetmişken, Karabağ’da zafer kazanan Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimizin sevinçlerini paylaşıyorum. Gözümüz aydın.
Yakın tarihe bakıldığında KKTC kurulalı yıllar olmasına rağmen Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmadı. ‘Kardeş’ diye tanımladığımız Türki Cumhuriyetler bile KKTC’yi tanıma girişiminde bulunmadı. Niye? Yeryüzünde kim askeri ve ekonomik anlamda güçlü ise onun dediği oluyor da ondan. Ne Türkiye ne de Türki Cumhuriyetler henüz böyle bir ekonomik güce sahip değil.
Mavi Vatan olayında Türkiye’yi kimse desteklemediği gibi hem AB hem de ABD karşımızda durdu. Öte yandan Libya hadisesi de, Irak ve Suriye’ye yönelik harekatlarımız da öyle. ABD göz göre göre, burnumuzun dibinde bir Kürt Devleti kurmak için altyapı oluşturdu. Teröristlere her türlü desteği verdi.
Yani diyeceğim şu ki; kiminle dost kiminle düşman olunacağına süper güçler karar veriyor. Güçlü teknoloji, ekonomi, ordu bir ülkenin teminatıdır.