Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Konya’da Olimpiyat Heyecanı

Konya’da Olimpiyat Heyecanı

Konya’da 56 ülkeden 24 branştan katılımın sağlanacağı 5.İslami Dayanışma Oyunları, 9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bir çok İslam ülkesinden devlet adamının olimpiyatlara katılımı bekleniyor.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen olimpiyatları ve oradaki başarılarımızı kısaca hatırlatmak isterim sizlere. 1.’si 2005 senesinde 28 ülkenin katılım sağladığı Suudi Arabistan’ın başkenti Mekke şehrinde düzenlenen oyunlarda 1’i altın olmak üzere toplamda 7 madalya kazanarak oyunları 15.olarak bitirmiştik, 2.’si 2010 senesinde İran’ın başkenti Tahran şehrinde düzenlenmesi beklenen uluslararası olimpiyatlar ise İran ile Suudi Arabistan arasındaki bir anlaşmazlıktan ötürü iptal edilmişti, 2013 yılında 3.’sü düzenlenen olimpiyatlar Endonezya’nın Güney Sumatra eyaletine bağlı Palembang şehrinde gerçekleşmişti ve ülkemiz bu oyunları 23’ü altın olmak üzere toplam 103 madalya kazanarak tamamlamıştı, 2017 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 4.’sü düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda ise 71’i altın olmak üzere toplam 195 madalya elde ederek en çok madalya kazanan ülke unvanıyla oyunları tamamlamıştık ve 5 gün sonra 5.’si gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara Türkiye ve Konya olarak her sene olduğu gibi bu sene de hazırız.

Konya Büyükşehir Belediyesi; tesisleri, kaynakları gerekli olan her şeyi son ayrıntısına kadar düşündü, büyük emek verdi, çok çalıştı ve olimpiyatlar sonunda da öncelikle Konya olmak üzere tüm şehirlerdeki sporcularımızın sporcu tesisi olarak kullanabileceği Türkiye'nin en yeni ve en modern olimpik havuzunu açtı, atletizm pistini kurdu.

Sizlere kısaca yapmış olduğum bu bilgilendirme sonunda lafımı tabii ki de bu olimpiyatlara katkısı olan başta sporcularımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek tamamlamak isterim. Umarım bütün sporcuların kazasız belasız yarıştığı, rekabetin tavan yaptığı, oynayanların ve izleyenlerin zevk alacağı oyunlar gerçekleşir. Olimpiyatlarda yarışacak olan tüm sporculara başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR