Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

TIR’lar yasaklara uysun

TIR’lar yasaklara uysun

2016’nın 10. Ayında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), aldığı bir kararla ağır vasıtaların yolları kullanmasını düzenledi.

Aldığı karar şöyle: “Ağır vasıta (7 ton ve üzerindeki kamyon, çekici, römork ve yarı römork v.b.) araçların şehir içi trafiğine olumsuz etkilerinin azaltılarak trafik akışkanlığı ile yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla; UKOME kararı ile anılan ağır vasıta araçların kullanacakları güzergahlar ile bu güzergahları kullanabilecekleri saatlere ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.” Denildi.

Bu kararın birinci maddesi: “Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağından itibaren; Larende Caddesi – Furkan Dede Caddesi – Piri Esat Caddesi – Topraklık Caddesi – Kışlaönü Sokak – Ali Ulvi Kurucu Caddesi – Ankara Caddesi – Ulaşbaba Caddesi – Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi - Vatan Caddesi – Millet Caddesi – Muhlis Koner Caddesi - Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağı sınırları içinde kalan şehir merkezi bölgesine 07:00 – 24:00 saatleri arasında ağır vasıta araçlar ile 30 ve daha fazla yolcu kapasiteli servis otobüslerinin girmeleri yasaklanmıştır.”

İkinci maddesi de; “Antalya Çevreyolundan itibaren Antalya Çevreyolu Caddesi – Adana Çevreyolu Caddesi – Ankara Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi Yeni İstanbul Caddesi kesişimine kadar olan şehrin doğu bölgesindeki yarım dairenin batısına 07:00 – 10:00 ve 16:00 – 21:00 saatleri arasında ağır vasıta araçların girmeleri yasaklanmıştır.” Olarak yazılmış.

Ama her sabah iş yerine giderken kullandığım Yeni İstanbul caddesinde ve Veysel Karani caddesinde o kadar çok TIR’a ve bu şekilde araçlara rastlıyorum ki, bunun nasıl bir yasak olduğunu anlayamıyorum.

Aynı şekilde işten çıkıp eve giderken de akşamları aynı şekilde Ankara Caddesinde çok fazla ağır vasıta görebiliyoruz.

Şimdi bunları görünce, “acaba bu yasak uygulanmıyor mu” yoksa “bu yasağın bir hassas noktası var biz anlayamıyoruz” diye düşünmeden edemiyoruz.

Bu konuya bir çözüm bulmak lazım. Ya biz vatandaşlara bu yasağın içeriğinin bilgisini vermek lazım ya da bu sürücülere bu yasak hakkında bilgi vermek lazımdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR