Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Sorunu çok konuşmak çözmez

Sorunu çok konuşmak çözmez

Ülkede maalesef yanlışı söyleyecek kimse kalmadı. Herkes en fazla ben yaranabilirim derdinde…

Halbuki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şu anda en çok lazım olan kişiler doğruları söyleyecek kişilerdir. Dalkavukluğa gerek olmamalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı “İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk” dedi.

Burada “neden bu açıklamayı cumhurbaşkanı yapıyor”, “teröre karşı zafiyettir bu” gibi beylik laflar söylemek istemiyorum. Benim bakış açım biraz daha farklı olacak.

Eğer hiç düşünmeden “pat” diye maç iptaline giderseniz, bunu Batı’ya anlatmakta zorlanırsınız. Uluslar arası ilişkilerde ayağınız topallaşır. Bu yanlış olduğu kadar değerlendirilmeden verilen bir karardır. Bunun yanlış olduğunu söyleyecek bir danışmanı yok mudur, Sayın Cumhurbaşkanının?

Zaten uluslararası ilişkilerde çok başarılı değiliz. En azından elimizden gelenleri kullanmayı bilmeliyiz.

Ve yine dış ilişkilerimizi değiştirmemiz gerektiğini söyleyecek bir danışman acaba yok mu? ABD ve hatta tüm Dünyanın Ortadoğu’daki birinci sorunu IŞİD’ken Cumhurbaşkanının birinci sorununun Esad olmasının yanlışlığını birisinin anlatması lazım.

Danışmanlık kurumu, milletvekili olmuş ve bu sefer seçilememiş isimlere makam bulma yeri olmamalı. Gerekirse, partisine falan bakmadan, Şükrü Elekdağ gibi, Onur Öymen gibi işinde uzman isimleri de danışman almalıdır.

Artık her fırsatta uluslararası arenada “gol yememek” için bir an önce gereği yapılmalıdır. Türk Devletinin ilk işi dış ilişkilerini düzeltmesidir. Ve bunun için gerekiyorsa konuşmaması gerekenler konuşmamalı, olur olmaz açıklamalarla vatandaşın kafasını karıştırmamalıdır. Aynı zamanda devletlerarasındaki ilişkileri de germemelidir.

Tabii ki devletlerarası ilişkileri germemeli derken, vatandaşların arasındaki ilişkileri de germemelidir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR