Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Rektör şaha kaldıracak

Rektör şaha kaldıracak

Selçuk Üniversitesinde bilindiği üzere bir rektörlük seçimi yaşandı ki, belki de Selçuk Üniversitesi tarihindeki en önemli seçimlerden biri oldu.
Aslında “bu seçimi önemli yapan, eski rektörün cemaatle yakınlığıydı” dersek sanırım yanlış söylemiş olmayız.
Seçim döneminde en çok konuşulan konu da adayların cemaatle arasının nasıl olacağı idi. Hatta kimileri Mustafa Şahin’in cemaatin üzerine gidemeyeceği konusunda söylemleri bile olmuştu. 
Gelinen aşamada Prof. Dr. Mustafa Şahin Rektörlüğe seçildi. Ve şimdiye kadar olan gerek rektör yardımcısı atamalarında gerekse danışman ve dekan atamalarında çok isabetli tercihler yaparak ve de aynı zamanda üniversite içerisindeki öğretim görevlilerine karşı gösterdiği olumlu tavırla hem kamuoyunu hem de üniversite camiasını tatmin eden bir yapı sergiledi.
Kamuoyunun beklentilerinden biri de “cemaatle” mücadelede sergilenecek tavırdı. Ve görünen o ki Rektör Mustafa Şahin bunu da gayet güzel bir şekilde halletmiş durumda ve cemaatin karşısına dimdik duruyor.
Rektör Şahin’le görüşmemde kendisine “cemaat mensuplarıyla ilgili bir şey yapmıyorsunuz sanırım” diye söylediğimde aldığım cevap beni utandırdı işin doğrusu. Rektör Şahin görevden aldıklarını, görev yeri değiştirdiklerini, cemaat mensuplarına hukuki imkanlar çerçevesinde yapılanları anlatınca gördüm ki gerçekten Mustafa Hoca her ne kadar yaptıklarını çok dillendirmese de yapılanlar az şeyler değilmiş.
Bir taraftan paralelle uğraş, bir taraftan üniversitenin yeniden yapılanmasına çalış, bir taraftan yeni projeler üret ve bir taraftan da herkesin ziyaret taleplerine karşılık ver, gerçekten Mustafa Şahin Hoca oldukça yoğun bir çaba gösteriyor.
Şunu söyleyeyim ki, Rektör atandığı 13 Ocak 2016 tarihinden itibaren daha bir dikkatle takip ettiğimiz Selçuk Üniversitesi gerçekten ışık vadeden bir hale gelmiş durumda…
Bundan sonra ki süreçte muhakkak ki rutin işler devam ederken, Selçuk Üniversitesini öne çıkaracak projeler de başlayacak ve önceki dönemin ataletini üzerinden atacak.
Bize de her zaman olduğu gibi, Konya adına yapılan iyi şeyleri gösterme ve duyurma görevi düşecek ve bu görevi zevkle uygulayacağız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR