Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bu iş “cadı avı” değildir

Bu iş “cadı avı” değildir

Her dönemin kendine göre fırsatçıları vardır. Aslında bu durumu eleştirdiğim için falan söylemiyorum. Çünkü bu tür durumları, bir başkasının eleştirmesine gerek yoktur.

Şimdi de bakıyorum, herkes büyük bir “zevkle” görevinden uzaklaştırılanlar kim, açığa alınanlar kim, bu isimlerin peşinde.

Ülkemiz adına çok büyük bir badire atlatıldı. Böyle bir kompleks yapının oluşması için geçen sürenin onlarca yıl olduğu söylenmekte. Dolayısıyla bu yapının temizlenmesi için de sabırlı olmak gerekmektedir. Tabiri caizse bu iş “boyacı küpü” değildir.

Bu süre içerisinde her görevden alınanlar, her suç isnatı yapılanlar ince elenip sık dokunmalıdır. Ve öyle de olacaktır. Yani kurunun yanında yaş yanacaksa bile bu en az seviyede olmalı ve ilerleyen süreçte açığa çıkarılabilmelidir.

Bu melun olay olalı 10 gün oldu. Olağanüstü Hal ilan edileli, 5 gün oldu. Bu 5 günün 2 günü zaten hafta sonuydu. Ve hemen birileri çıktı pazartesi sabahı: “Eee Selçuk Üniversitesinde neden görevden almalar yok?” diye nifak sokmaya başladı. Ve aynı zamanda da Selçuk Üniversitesi’nde de zaten çalışmalar yapılmış ve görevden uzaklaştırmalar başlamıştı bile…

Binlerce isim var gözaltına alınan, görevden el çektirilen, açığa alınan vs. Ve bunların belki de bir kısmı bu terör örgütüyle bağlantılı bile değil. Bunlar ayıklanacak ve belki de tekrar görevlerine iade edilecekler. Peki, bu isimlerin hepsini yayınlayarak, bu listelerde, ilerde suçsuz çıkacak insanlara haksızlık edilmiş olmayacak mı?

Yani Falanca üniversiteden 100 kişi görevden alınmışsa bu yüz kişinin ismini bilmek insanlara da, topluma da çok şey kazandırmayacaktır.

Bu işi bir “cadı avı”na döndürmeden, amacına uygun şekilde FETÖ üyelerini Devlet’ten temizlemek amaçlı bir çalışma içinde olmak en iyisi ve en doğrusu olacaktır.

Devlet bu konuda bu kadar titiz davranırken ve de Devlet her türlü imkanını bu iş için seferber etmişken; vatandaşların, şahsi çıkar ve ikbal hırslarıyla ilgili olarak topluma verilecek zarardan habersiz bir biçimde pervasızca hareket etmesi çok doğru değildir.

Bu sürecin sonu oldukça hayırlıdır. Bu sürecin sonunda Devlet terör örgütlerinden ve dini şahsi çıkarlarına alet eden din simsarlarından kurtulacaktır. Ve bu sürecin sonunda ülkemizi güzel günler beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR