Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Başarılı sporcular yetişiyor

Başarılı sporcular yetişiyor

Selçuk Üniversitesi ile ilgili epeydir yazı yazmadığımı fark ettim. Bazı konuları bayram sonrası nedeniyle dile getireyim istedim.

Selçuk Üniversitesi, tartışmasız Konya’nın en büyük ve en köklü üniversitesidir. İçerisinden birçok üniversite doğurmuştur. Karaman, Niğde, Aksaray gibi illerdeki üniversiteler başta olmak üzere, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi de Selçuk Üniversitesi’nden doğan üniversitelerdir. Ve kalanıyla bile Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olmayı başarabilmiştir.

2016 yılında Rektörlüğe atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin’in fakülte dekanlıklarında da isabetli atamalar yaptığı ve çalışmaların da bu isabetli atamalar çerçevesinde başarılı bir şekilde yürütüldüğü gözlenebilmektedir. Bu başarılı fakültelerden birisinin de Spor Bilimleri Fakültesi olduğunu sanırım kimse yadsımaz.

Bu fakülte, 1987 yılında Eğitim Fakültesi’ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü olarak hizmete açılmıştı. 1992 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hizmetine devam etti. Ve nihayetinde 9 Mart 2015 tarihli Resmi Gazetede Spor Bilimleri Fakültesi olarak günümüzde çalışmalarını sürdürmektedir.

Rektör olarak, Prof. Dr. Mustafa Şahin atandıktan sonra bu fakülteye Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman’ı dekan olarak atadı. Ve Prof. Ataman’ın Dekanlığında fakülte birçok başarılı işe imza attı.

Mesela ülkemizde çok bilinmeyen Badminton’da üniversitemizin takımı hem Avrupa hem Türkiye şampiyonu oldu.  Engelli Olimpiyatlarında Selçuk Üniversitesi birçok madalya aldı. Atletizmde birçok başarılar ve madalyalar kazanıldı. Ülkemizde, Futsal’da başarılı olmasıyla Avrupa Üniversitelerarası Futsal Şampiyonasına davet edildi. Futbolda 1.Amatör kümede üst lige çıkmak için final maçı oynadı ama son anda 1.Amatör Kümede kaldı. Hentbolde birçok oyuncusu Hentbol Süper Ligi’ne transfer oldu. Eskrimde birçok madalyalar alındı. Eskrim ve badminton hocaları aynı zamanda milli takım antrenörleri… Vs. Vs. Vs.

Bunların dışında, İngiltere’nin Manchester şehrinde 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, 150 ülkeden 975 sporcunun katıldığı şampiyonada, Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Rukiye Yıldırım kadınlar 46 kiloda bronz madalyanın sahibi olurken, yine bu okulun öğrencisi Milli sporculardan Zeliha Ağrış da önceki şampiyonada altın madalya kazanmıştı. Aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük 3. sınıf öğrencisi Salih Karaman Balkan Judo Şampiyonasında Balkan ikincisi oldu.

Yani anlayacağınız, Spor Bilimleri Fakültesi de, Selçuk Üniversitesi gibi altın çağını yaşıyor. Futbolda, basketbolda, atletizmde, aslında hemen hemen tüm spor dallarında, dünyanın dört bir yanında, hem ülkemizi, hem üniversiteyi hem de Spor Bilimleri Fakültesini temsil eden çok başarılı öğrencilerin çıkartılmasıyla gerek Selçuk Üniversitesi’nin gerekse Spor Bilimleri Fakültesi’nin başarı grafiği gün geçtikçe yükselmektedir. Tabii ki bunda emeği geçen Fakülte Dekanı Mehmet Bozkurt Ataman gibi, Fakülte’nin idari kadrosunu, eğitim kadrosunu ve Rektörlüğün desteğini de unutmamak ve atlamamak lazımdır.

Tabii ki başarılı bir rektör, başarılı bir dekan ve başarılı bir ekiple bu başarıların devamını izlemeye devam edeceğiz sanırım. Şu bir gerçektir ki, bu başarılar yakalanmışken, bu başarıların taliplileri de çok olur. Ama bir sistem oturmuşken, bu sistemi bozmak, değiştirmek çok akıllıca bir davranış olmaz. Dolayısıyla yeni dönemde de bu sistemle Spor Bilimleri Fakültesi’nin başarılarını yazmaya devam edeceğiz sanırım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR